back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ζήτημα για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν εγείρουν Δημοκρατικοί μετά τις επιδόσεις του Αμερικανού Προέδρου στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ , το οποίο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή προσβολών και χωρίς χειραψία. Ο Τραμπ ειπε στον αντίπαλό του ότι «φέρεται σαν Παλαιστίνιος» ενώ απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ενώ ο Τζο Μπάιντεν του απαντησε «αμφιβάλλω πως θα αποδεχθείς το αποτέλεσμα», επειδή «είσαι τόσο κλαψιάρης».

Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν κρυωμένος προκειμένου να εξηγήσουν τη βραχνάδα στη φωνή του, ωστόσο η χαμηλή, όπως κρίνεται, επίδοση του προκάλεσε ανησυχία ακόμη και μεταξύ κάποιων Δημοκρατικών και ενδέχεται να ενέτεινε την ανησυχία ψηφοφόρων για την δυνατότητα του 81χρονου πολιτικού να διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν «ξεκίνησε αργά, αλλά τελείωσε δυναμικά». Περίπου στη μέση του ντιμπέιτ σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών έκανε λόγο για «καταστροφή».

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στη Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα “Εθνικός Συναγερμός” αύξησε περαιτέρω το ποσοστό του ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, της Κυριακής θεωρείται πιθανόν να συγκεντρώσει 37% των ψήφων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos. Το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν “Αναγέννηση” εμφανίζεται να συγκεντρώνει 20% των ψήφων, δηλαδή 2% λιγότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση.

Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ. Πρόεδρος της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα από τους Σοσιαλδημοκράτες, και ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, από τους Φιλελεύθερους.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ελήφθη απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε τη διαφωνία του με το κείμενο τροποποιήσεων που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά η Γαλλία και η Γερμανία και το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και για την συμπεριφορά της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνοντας ότι “τόσο η Πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ουσιαστικά παραβιάζουν ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας και προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

Είναι πολύ λυπηρό το ότι δεν έχουν συνεδριάσει για πέντε μήνες τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δε μπορεί να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα Δε μπορούμε να συζητήσουμε με αποπομπές, είναι μακριά από ένα δημοκρατικό χώρο είπε στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με φόντο και τη θετική απάντησή του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή.

Επανέλαβε ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας, και στην ερώτηση πώς θα συνδυάσει τους δυο ρόλους, έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Για σειρά κακόβουλων δημοσιευμάτων προκειμένου να πλήξουν τον Δήμο της Αθήνας κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή με αφορμή την νόμιμη ανάθεση έργου του δήμου με αμοιβή 30.000 ευρώ στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή.

Πηγές της Δημοτικής Αρχής επισημαίνουν πως «οι κύκλοι από τους οποίους εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους», ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Μπατζελή λόγο του θορύβου που προκλήθηκε δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει την σχετική σύμβαση ανάθεσης έργου με τον δήμο Αθηναίων.

Τον τριπλασιασμό των προστίμων στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανόνες αθέμιτης κερδοφορίας ή προχωρούν σε παραπλανητικές εκπτώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικακος. Μιλώντας στο Mega ο κ. Θεοδωρικακος ανακοίνωσε πως τα εν λόγω πρόστιμα αυξάνονται από τα 2 εκατομμύρια ευρώ στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Συνολικά 102 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν χθες σε όλη την χώρα με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης να δέχεται 150 κλήσεις. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 86 συλλήψεις ενώ 35 γυναίκες ζήτησαν την εφαρμογή του Panic Button.

Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα όλο το δίκτυο της γραμμής 7 του τραμ «Ασκληπιείο Βούλας-Αγία Τριάδα Πειραιά», σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ. Η διέλευση των συρμών από το «Κέντρο Ιστιοπλοΐας» θα γίνεται χωρίς στάση μέχρι νεοτέρας, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Οι επιπτώσεις από την πτώχευση ενός από τα μεγαλύτερα tour operators της Ευρώπης την FTI συνεχίζουν να απασχολούν τα Ελληνικά Ξενοδοχεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα