back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμό στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών προκαλεί το ντιμπέιτ Μπάιντεν – Τραμπ, καθώς η επίδοση του Αμερικανού προέδρου φέρνει προβληματισμό και ερωτήματα για τη δυνατότητά του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δημοκρατικοί μάλιστα εγείρουν ήδη ζήτημα για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν. Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν κρυωμένος προκειμένου να εξηγήσουν τη βραχνάδα στη φωνή του. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν «ξεκίνησε αργά, αλλά τελείωσε δυναμικά». Περίπου στη μέση του ντιμπέιτ σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών έκανε λόγο για «καταστροφή».

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Όσον αφορά την τηλεμαχία, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή προσβολών και χωρίς χειραψία. Ο Τραμπ είπε στον αντίπαλό του ότι «φέρεται σαν Παλαιστίνιος» ενώ απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ενώ ο Τζο Μπάιντεν του απάντησε «αμφιβάλλω πως θα αποδεχθείς το αποτέλεσμα», επειδή «είσαι τόσο κλαψιάρης».

Στη Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα “Εθνικός Συναγερμός” αύξησε περαιτέρω το ποσοστό του ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Θεωρείται πιθανόν να συγκεντρώσει 37% των ψήφων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos. Το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν “Αναγέννηση” εμφανίζεται να συγκεντρώνει 20% των ψήφων, δηλαδή 2% λιγότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση.

Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ. Πρόεδρος της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα από τους Σοσιαλδημοκράτες, και ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, από τους Φιλελεύθερους.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ελήφθη απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε παράλληλα τη διαφωνία του με το κείμενο τροποποιήσεων που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά η Γαλλία και η Γερμανία όσον αφορά τη Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ, και το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και για την συμπεριφορά της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνοντας ότι “τόσο η Πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ουσιαστικά παραβιάζουν ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος που ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ηγεσίας και προσθέτουν ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

“Είναι πολύ λυπηρό το ότι δεν έχουν συνεδριάσει για πέντε μήνες τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δε μπορεί να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα Δε μπορούμε να συζητήσουμε με αποπομπές, είναι μακριά από ένα δημοκρατικό χώρο” είπε στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με φόντο και τη θετική απάντησή του για συμπόρευση στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για μια συμμαχία βάσης που δεν ήταν ευκαιριακή.

Επανέλαβε ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας, και στην ερώτηση πώς θα συνδυάσει τους δυο ρόλους, έκανε λόγο για δυο ρόλους που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί.

Επιπλέον έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογουμένους που υποβάλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και εξοφλούν εφάπαξ τον φόρο, μελετά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Δήμας, είπε ότι «το υπουργείο εξετάζει κίνητρα για την επόμενη χρονιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει έκπτωση φόρου έως 4%.

Επιπλέον 40 παραλίες εντάσσονται στη λίστα των «Απάτητων Παραλιών», οι οποίες ανέρχονται πλέον στις 238. Η διεύρυνση της λίστας έγινε αφού εξετάστηκαν αιτήματα πολιτών, Δήμων καθώς και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι «απάτητες παραλίες» θεσπίστηκαν για πρώτη φορά φέτος με νόμο που θέτει αυστηρούς περιορισμούς ως προς τη χρήση του αιγιαλού και απαγορεύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον.

Στην πραγματοποίηση 89 εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, προχωρά η ΔΥΠΑ τον Ιούλιο.

Άλλοι 76 θάνατοι στην Ιαπωνία πιθανόν να συνδέονται με το σκάνδαλο με τα συμπληρώματα διατροφής κατά της χοληστερίνης, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα εδώ και αρκετούς μήνες.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 34 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα