back to top
26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Χαλκιδική. Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στο Ποσείδι, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Η ανήλικη φαίνεται πως βρισκόταν με την μητέρα της στην παραλία όπου γύρω στις 4.30 το απόγευμα ξέσπασε καταιγίδα. Παρά τις προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ και ιδιωτών το κορίτσι δεν στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από την πτώση του κεραυνού φαίνεται να τραυματίστηκε και η μητέρα της χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για τα κακουργήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια πρότεινε προς τους δικαστές και τους ενόρκους ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο του ελληνικού metoo και ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη σε 10 ευρώ ημερησίως επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον δημοσιογράφο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του. Επίσης, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της συντρόφου του, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο έως την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης. Στην δίκη κατέθεσαν τόσο η νυν όσο και η εν διαστάσει σύντροφός του.

Στο Κουλούρι, στην έκταση του ΟΣΕ, όπου φυλάσσονται τα τεκμήρια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μεταφέρθηκε κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας το οποίο αναζητούσαν οι αρχές και εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη στην Θεσσαλονίκη.

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα, βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα, σε οικόπεδο ιδιώτη», σχολιάζει με αναρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Η σημερινή αποκάλυψη εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα καταθέσει άμεσα, επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

«Το έγκλημα των Τεμπών όπως φαίνεται ακολουθείται απο αυτό της συγκάλυψης», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Για “ξεδιάντροπη προσπάθεια πολιτικής δίωξης και επαγγελματικής εξόντωσης” του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανοδηγών του Σιδηροδρόμου, καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, οι οποίες προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, οι συνάδελφοί τους μηχανοδηγοί με δημόσιο τρόπο αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες συγκάλυψης στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, κάνουν λόγο για αποπροσανατολισμό των ερευνών εκπληρώνοντας το χρέος τους προς τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας ανάμεσά τους και 11 σιδηροδρομικοί.

Μαίνεται η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Πλατύ Μεσσηνίας, διάσπαρτες εστίες σε αγροτοδασική έκταση στη Γαρέα Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε δασική έκταση στο Όρος Κρούσια, του δήμου Σιντικής και σε αγροτοδασική έκταση στο Βαμβακόφυτο, στις Σέρρες, ενώ καλή εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στα Κάτω Σακτούρια, στο νότιο Ρέθυμνο.

Το Σαββατοκύριακο η χώρα τίθεται σε πορτοκαλί συναγερμό, λόγω των θυελλωδών ανέμων με πιο επικίνδυνες τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Έκκληση στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συνεργάζονται με τις Αρχές απηύθυνε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς, στο Υπουργείο.

Βατερλώ για 6 στους 10 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά. Οι βαθμολογίες είναι διαθέσιμες σε πλατφόρμα του gov.gr, στα σχολεία και μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο. Η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει σύντομα, δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό εξετάζονται αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα πρέπει το σύστημα να γίνει ακόμη πιο δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Την Κυριακή η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο Νίκος Ανδουλάκης, αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το προσεχές διάστημα με φόντο το αίτημα για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών και εκλογές ηγεσίας από τη βάση.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίς χθες έκανε παρέμβαση υπέρ του Κυπριακού και της επιστροφής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους, επισήμανε την ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών». «Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα και οι σχέσεις μας είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε μένα τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως Σοσιαλδημοκράτης», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ δήλωσε στον Ιρανό ομόλογο της Αλί Μπαγκερί Κάνι, ότι το Ιράν πρέπει να συμβάλλει στην αποτροπή μιας περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. «Η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία και το Ιράν πρέπει επίσης να συμβάλει σε αυτό» δήλωσε η Μπέρμποκ στον εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών του Ιράν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στο Χ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό για ακόμη έναν χρόνο και θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας έως το καλοκαίρι του 2026.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα