back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

K. Kαραγκούνης: Βασικός μας στόχος η προστασία των εργαζομένων και η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Στις πολιτικές εξελίξεις και στο ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε  ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984.

Απέδωσε ευθύνες στην Αριστερά για την ακροδεξιά ή δεξιά απόχρωση που  προσδίδεται από κάποιους σε τομείς κρατικής δράσης όπως η φύλαξη των συνόρων και οι εξοπλισμοί ή σε ζητήματα θεσμών ή αξιών. Χαρακτήρισε άκομψη τη συζήτηση και την ονοματολογία περί της εκλογής ΠτΔ, δήλωσε στρατευμένος  στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προσδιορίζοντας  ως κύριο στόχο της δράσης του την προστασία των εργαζομένων ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά σημεία της συζήτησης του κ Καραγκούνη με τους δημοσιογράφους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη

*ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ Η ΔΕΞΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ – «Αυτονόητες και επιβεβλημένες πολιτικές για μια ευνομούμενη πολιτεία, όπως η φύλαξη των συνόρων, ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων, ο σεβασμός στη θρησκεία και στην οικογένεια, χαρακτηρίζονται δεξιές ή ακροδεξιές και σε αυτό έχει συμβάλει η Αριστερά»

«Πράγματι τόσο στην Κ.Ο. όσο και στον δημόσιο διάλογο, τίθενται ζητήματα ιδεολογικής κατεύθυνσης. Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση η οποία διεξάγεται και στη χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη όπου δεξιότερες και ακροδεξιές επιλογές φαίνεται να ανεβάζουν τα ποσοστά τους, γεγονός  που μπορεί να εξηγηθεί από πολλούς παράγοντες. Αντιλαμβάνομαι τις παρατηρήσεις όλων όσοι επισημαίνουν  αυτή την πολιτική πραγματικότητα, αλλά σε έναν βαθμό πρόκειται για παραπλανητική  συζήτηση. Και εξηγούμαι. Δυστυχώς, αυτονόητες και επιβεβλημένες πολιτικές σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπως η φύλαξη των συνόρων, η ασφάλεια στις γειτονιές,  ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων, ο σεβασμός στη θρησκεία και στην οικογένεια, χαρακτηρίζονται από κάποιους δεξιές ή ακροδεξιές και σε αυτή την κατεύθυνση έχει συμβάλει η Αριστερά.Υπό μία έννοια κάποιοι τις πολεμούν συστηματικά και ασκούν κριτική στη ΝΔ ότι δήθεν δημιουργούμε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, ότι δίνουμε χρήματα σε εξοπλισμούς και άλλα…Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα δεν γίνεται να μπαίνουν σε ιδεολογικό ζύγι. Άκουσα με προσοχή τις ομιλίες όλων των συναδέλφων στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και σέβομαι τις απόψεις τους. Θεωρώ ωστόσο παραπλανητική αυτή τη συζήτηση με την έννοια ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε αυτές τις αυτονόητες πολιτικές, που ο Πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε αποτελεσματικές. Όσο τις ακολουθούμε, θα ενισχύεται η δική μας παράταξη.

Γενικώς χρειάζεται να προσέχουμε τις ταμπέλες που βάζουμε στα πράγματα, γιατί δεν πρέπει να διολισθαίνουμε στα άκρα».

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠτΔ-

«Το ζήτημα της ονοματολογίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας,  δεν πρέπει να μπαίνει ακόμα στον δημόσιο διάλογο, είναι θέμα σεβασμού στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου. Σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση και τότε θα εξειδικεύσουμε την πρότασή μας σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος». 

*ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Είναι το Υπουργείο της καθημερινότητας και αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Τους ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους, καθώς και τους άνεργους. Προτεραιότητα στη δράση μας η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση της ανεργίας, παρέχοντας στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, θα δουλέψουμε ώστε να εκσυγχρονιστούν οι διατάξεις  που αφορούν στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα