back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Στις Σκουριές Χαλκιδικής ο Δ. Κουτσούμπας – Συναντήθηκε με απεργούς μεταλλωρύχους

Διαβάστε επίσης

Θερμή υποδοχή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, επιφύλαξαν οι απεργοί μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, που βρίσκονται στην 14η μέρα απεργίας τους.

Ο κ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωσή τους, στις Σκουριές, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά συνεπή στάση του ΚΚΕ στους “αγώνες για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους”.

«Είμαστε εδώ, πρόσθεσε, στη 14 ημέρα της ηρωικής απεργίας σας που έχει κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα και στέλνει μήνυμα αντίστασης, αγώνα, μήνυμα νίκης. Είστε ήδη νικητές», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας χαιρετίζοντας στην απεργιακή συγκέντρωση. Παράλληλα , σημείωσε ότι εδώ και τώρα πρέπει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε δίπλα σας όπου μας χρειαστείτε».

Οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για Σάββατο και Κυριακή.

«Είστε συνεχιστές μιας μεγάλης πείρας αγώνων των πατεράδων και των παππούδων σας», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και αναφέρθηκε στις μεγάλες πολύμηνες απεργίες του 1975 και του 1977. «Είστε ήδη νικητές γιατί καταφέρατε και τσαλακώσατε αυτόν τον αντεργατικό νόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», υπογράμμισε αντίστοιχα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τον Δ. Κουτσούμπα καλωσόρισε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων «Η Αγία Βαρβάρα», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα μας σε όλους τους αγώνες μας».

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν υπογράψουμε τη σύμβαση με τους όρους που έχουμε θέσει, υπογράμμισε ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα