back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Δεν γίνεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αποπομπές και πολιτικές εκκαθαρίσεις

Διαβάστε επίσης

Την πρότασή του για εσωτερικό δημοψήφισμα αναφορικά με την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε έναν ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς, ανέπτυξε μέσω του Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εκτίμησε ως «πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων» και χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό το γεγονός ότι δεν έχουν συνεδριάσει επί πέντε  μήνες τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».   Παράλληλα  άφησε αιχμές για τη στάση της ηγεσίας επισημαίνοντας πως «αυτό δε μπορεί να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με αποπομπές, είναι μακριά από έναν δημοκρατικό χώρο», όπως τόνισε στον απόηχο των αναταράξεων από την  επιστολή 87 στελεχών και βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι -συμπεριλαμβανομένου του ιδίου- ασκούν κριτική στην ηγεσία και ζητούν προσφυγή στη βάση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για πλατιές συγκλήσεις, καθώς και για ανασυγκρότηση των οργάνων.

Αναλυτικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Θεοχαρόπουλου  στην Αθηνά Κορλίρα και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

*ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

«Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο πάνδημο αίτημα της κοινωνίας για σύσταση ενός ευρύτερου ισχυρού προοδευτικού πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία…Από τα θέματα που έχουμε βάλει στην πολιτική ατζέντα είναι να ληφθούν αποφάσεις και από τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι είναι δυνατόν να το φοβόμαστε.. μόνον έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά και θα αποδείξουμε ότι λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών».

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Πάντοτε τα πρόσωπα έχουν το ρόλο τους, ας μην κρυβόμαστε. Το ζήτημα είναι όμως οι πολιτικές ως απάντηση στη βούληση του κόσμου, που θέλει μια μεγάλη Κεντροαριστερά, μια ευρεία Προοδευτική Συμμαχία…Η κοινωνία στην πλειονότητά της αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα στο οποίο πρέπει  απαντήσουμε με τη συγκρότηση μια μεγάλης Κεντροαριστεράς.» 

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ανασφάλειες ή προσωπικές στρατηγικές.   Απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση  επιτέλους για αυτό το κεντρικό θέμα και τις πρωτοβουλίες οι οποίες πρέπει να αναληφθούν. Στην πολιτική πρέπει να ανοίγουμε δρόμου να μην είμαστε παρατηρητές. ..

…Είναι πάρα πολύ λυπηρό το γεγονός ότι για πέντε μήνες  δεν έχουν συνεδριάσει τα κομματικά όργανα. Προεκλογικά πήγαμε με αποφάσεις ενός ατόμου, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αυτό  δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε μπορεί να συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Στις  συνεδριάσεις πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα …. Να αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος για την αναγκαιότητα   μιας μεγάλης Κεντροαριστεράς.. Δεν μπορείς να  μιλάς για καλό αποτέλεσμα όταν χάνεις 3 ποσοστιαίες μονάδες και 340 χιλιάδες ψήφους συγκριτικά από το  17,8 % ακόμα και από αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα… Πρέπει να εξεταστεί  και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε με αποπομπές και πολιτικές εκκαθαρίσεις και με τέτοια ζητήματα που είναι μακριά από την κουλτούρα ενός δημοκρατικού κόμματος» .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα