back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Φλωρίδης: Βήμα τομή η διάταξη για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

«Βήμα-τομή για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας», χαρακτήρισε ο Γιώργος Φλωρίδης τη διάταξη που προβλέπει ότι για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, θα λαμβάνεται υπόψη και η πρόταση της διοικητικής Ολομέλειας των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, δηλαδή, του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού του ενέχυρου, στο οποίο έχει περιληφθεί η σχετική διάταξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι στο πλαίσιο του υφιστάμενου Συντάγματος είναι η καλύτερη δυνατή ρύθμιση, αφού εισάγει στην διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, το σύνολο των τριών ανεξάρτητων εξουσιών. «Το άρθρο 27 του νομοσχεδίου αποτελεί μια ιστορική τομή στα 200 χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους, αφού για πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη στην ανώτατη ύπαρξή της θα πάρει μέρος στην επιλογή της ηγεσίας της», τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

Το τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μίλησε «για πονηριές και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί έτσι να ξεγλιστρήσει από την ανάγκη συμμόρφωσής της προς τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζήτησε Συνταγματική αλλαγή, ώστε στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, να μην περιορίζεται η Δικαιοσύνη, σε συμβουλευτική γνώμη.

Η Μιλένα Αποστολάκη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «το κίνητρο της κυβέρνησης είναι να αποφύγει μία εκ νέου ηχηρή επίπληξη για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην χώρα μας», καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία συναινετική συνταγματική αναθεώρηση του σχετικού άρθρου.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα, είπε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «είναι μακριά από την πάγια και υπερώριμη διεκδίκηση για την παύση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα