back to top
23.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Το 0,44% των παραρτημάτων των επιχειρήσεων της χώρας υπέβαλε αίτηση για την έκτακτη βάρδια εξαήμερης εργασίας το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Τις προυποθέσεις του νόμου πληρούσε το 17,4% των αιτήσεων. Στις περιπτώσεις μη νόμιμης υπαγωγής με χρήση του μέτρου, η εργασία που τυχόν παρασχέθηκε από εργαζόμενους θα κρίνεται ως παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, πρωταθλητές στις ώρες εργασίες πριν ακόμη εφαρμοστεί η εξαήμερη απασχόληση είναι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ετησίως το 2022 οι ώρες ανήλθαν στις 1.886 με σταθερά αυξητική πορεία και χωρίς ανάλογη ενίσχυση αποδοχών, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν υπερέβαινε τις 1.571μια ώρες.

Χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας. Στο σημείο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Φωτιά καίει από το πρωί ορεινή δύσβατη περιοχή στην Σίτνα της Δράμας, κοντά στο όρος Φαλακρό.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας θα διαρκέσει ο καύσωνας στη χώρα. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Κλειστοί θα είναι και σήμερα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Ακράτας – Αιγίου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, λόγω προβλήματος στην παροχή ρεύματος

Mόνο για τα κυμαινόμενα, πράσινα και κίτρινα, τιμολόγια, και όχι για τα μπλέ σταθερά, και μόνο για τον μήνα Αύγουστο θα δοθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το ύψος της θα εξαρτηθεί από τις τιμές ρεύματος που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για τον Αύγουστο. Αναλυτικά οι δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος στην ιστοσελίδα του σταθμού μας στο athina984.gr.

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επιβολή προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στα πλεονάζοντα κέρδη των εταιρειών διύλισης.

Μέσω του κινητού τους και του Gov.gr wallet θα μπορούν στο εξής οι πολίτες να ασφαλίζουν τα οχήματά τους.

Στο Οξφορντσάιρ στην Βρετανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Συνολικά έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 47 χώρες. Στην ατζέντα η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα καθώς και η μετανάστευση. Τα θέματα θα συζητηθούν σε αντίστοιχα στρογγυλά τραπέζια.

 

Στις 2μμ ωρα Ελλάδος το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια δεύτερη θητεία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Κομισιόν. Τη στηρίζουν τρεις πολιτικές ομάδες, το Ευρωπαικο Λαικό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι. Σε ένα έγγραφο 31 σελίδων που περιγράφει το όραμά της, η ίδια δεσμεύτηκε να προτείνει νέες πολιτικές για το κλίμα και να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης».

Την ατζέντα του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “άνοιξε” ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι η σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει την χώρα με οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη. Ερωτηθείς για την απόφαση του να διατηρήσει την θέση του δημάρχου Αθήνας παράλληλα με την θέση του προέδρου, τόνισε ότι αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο υπογραμμίζοντας ότι από την θέση του δημάρχου μπορεί να προχωρά σε θεσμικές διεκδικήσεις για να ενισχύσει την αποκέντρωση αλλά και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά τις όποιες μελλοντικές συνεργασίες με άλλα κόμματα ο κ. Δούκας δεν τις αρνήθηκε αλλά όπως επισήμανε ο σκοπός του είναι να κάνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και ως κυβέρνηση να δουλέψει για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, κάτι που κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Έξι νέα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ στις 5 Ιουλίου είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα της νόσου.
Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται με επιπλοκές σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Έως αύριο στις 2 το μεσημέρι όσοι επιθυμούν μπορούν να αφαιρούν σχολές που έχουν επιλέξει, όχι όμως να αλλάζουν και σειρά επιλογής.

«Σε σημείο κατάρρευσης» έχουν φτάσει όλες οι υγειονομικές δομές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών που αφήνουν πίσω τους πλήθος θυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τη «συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού», δηλωσε ο ΓΓρ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες σημειώνοντας ότι περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστροφικά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας και μολυσματικών ασθενειών. Υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής πορείας με την άμεση διακοπή όλων των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων. «Οι ισραηλινοί οικισμοί αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σημαντικό εμπόδιο για την ειρήνη» τόνισε.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην πλατεία Συντάγματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Παρών στην επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης σε λίγη ώρα και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ΚΑΙΡΟΣ

40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει και σήμερα ο υδράργυρος στην Αττική. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα