back to top
23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το ιστορικό στέλεχος Γιάννης Δραγασάκης. “Οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο, μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς” γράφει στην επιστολή αποχώρησης του ο κ. Δραγασάκης και προσθέτει ότι “δεν θα ήθελε, από δική του αδράνεια, να βρεθεί εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα ,το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Το 0,44% των παραρτημάτων των επιχειρήσεων της χώρας υπέβαλε αίτηση για την έκτακτη βάρδια εξαήμερης εργασίας το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Τις προϋποθέσεις του νόμου πληρούσε το 17,4% των αιτήσεων. Στις περιπτώσεις μη νόμιμης υπαγωγής με χρήση του μέτρου, η εργασία που τυχόν παρασχέθηκε από εργαζόμενους θα κρίνεται ως παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Για κατάργηση του νόμου για την εξαήμερη εργασία δεσμεύεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τις αποφάσεις της εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

«Γίναμε είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει, παραθέτοντας βίντεο με σχετικά σχόλια στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και απευθύνοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα είναι κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού.

Εν τω μεταξύ, πρωταθλητές στις ώρες εργασίες πριν ακόμη εφαρμοστεί η εξαήμερη απασχόληση είναι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ετησίως το 2022 οι ώρες ανήλθαν στις 1.886, με σταθερά αυξητική πορεία και χωρίς ανάλογη ενίσχυση αποδοχών, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν υπερέβαινε τις 1.571μια ώρες.

1.000 ευρώ επιπλέον θα δίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε κάθε γιατρό που θα καλύψει ανάγκες του ΕΣΥ, ενώ θα χορηγήσει και δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια. Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση του προεδρείου του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου σαφής γραπτή ενημέρωση για τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος, την ώρα που – όπως υποστηρίζει – οι γιατροί αντιμετωπίζουν «ακατονόμαστες απειλές».

Η Ευρωβουλή αποφασίζει με μυστική ψηφοφορία στις δυο το μεσημέρι ,ώρα Ελλάδας , εάν θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη σκιά της χθεσινής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να ακυρώσει την επιλογή της Φον ντερ Λάιεν να αποκρύψει ορισμένα τμήματα των συμβολαίων για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

«Ελπίζω ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και εμπειρία» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία πραγματοποιείται στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την πρωτόδικη ποινή της κάθειρξης των 13 ετών επικύρωσε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στο 40χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση της ανήλικης αθλήτριας ,ίσε ασέλγεια το διάστημα 2010 έως το 2013,αλλά κηρύχθηκε αθώος για το βιασμό ομόφωνα , και για μια ακόμα πράξη βιασμού κατά πλειοψηφία με την πρόεδρο του δικαστηρίου να έχει την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος. Με την απόφαση του Εφετείου έπεσε η αυλαία της πρώτης δίκης για το ελληνικό metoo .

Σε εξέλιξη φωτιά στη Σίτνα της Δράμας, κοντά στο όρος Φαλακρό.

Χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας. Στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες για πιθανή αναζωπύρωση. Παράσταση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών νωρίτερα στο Σύνταγμα

Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς . Κλειστοί έως τις 5 το απόγευμα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας, λόγω του καύσωνα. Στα ύψη ο υδράργυρος ως το τέλος της εβδομάδας, σήμερα η πιο ζεστή ημέρα.

Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984 .gr

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής του παράλληλου Μηχανογραφικού για φοίτηση στις Σχολές της ΔΥΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων για τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές σε ειδικότητες του τουριστικού κλάδου. Περισσότερα από τον Δημήτρη Kωστάκο…

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό για την πόλη έκανε λόγο στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης athens finals 2024, και κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Αύριο θα κάνει στάση στην πλατεία Συντάγματος και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Τουλάχιστον 7 νεκροί ,ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένας έφηβος, από πυρκαγιά , σε κτήριο κατοικιών στη Νίκαια της Γαλλίας

Και ο καιρός: 40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει και σήμερα ο υδράργυρος στην Αττική. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα