back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια δεύτερη πενταετή θητεία σε μία μυστική ψηφοφορία νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έλαβε 401μία ψήφους από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές 15 αποχή ενώ υπήρξαν και 7 άκυρα. Την υποψηφιότητα της στήριξαν, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, αλλά και το Renew.

«Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το ΚΚΕ γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, μέσα από ανακοίνωση του ότι καταψήφισε την Φον Ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμετάβλητα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια με το βασικό της στο 3,75 %. Τον περασμένο μήνα μείωσε τα επιτόκια από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ είναι πιθανό να τα μειώσει ξανά στην επόμενη συνεδρίασή της στις 12 Σεπτεμβρίου, εφόσον τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πτώση.

Ζημιές σε σπίτια προκλήθηκαν από τη φωτιά ανάμεσα στις περιοχές Πλαγιαρίου και Τριλόφου του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη. Η πυρκαγιά αυτην την ώρα έχει καλύτερη εικόνα. Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην περιοχή Ποίσσες στην Τζιά, όπου νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους τριών περιοχών για εκκένωση, Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Σίτνα της Δράμας, κοντά στο όρος Φαλακρό. Διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να καίνε στο Σοφικό Κορινθίας. Στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοίγουν ξανά αυτήν την ώρα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας που παρέμεναν κλειστοί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Υπαινιγμούς ότι η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στην υπόθεση της Attica bank αφήνει -σε ανακοίνωση της- η Κουμουνδούρου. Δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα αναφέρει στην επιστολή αποχώρησης του, το ιστορικό στέλεχος Γιάννης Δραγασάκης , αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Το 0,44% των παραρτημάτων των επιχειρήσεων της χώρας υπέβαλε αίτηση για την έκτακτη βάρδια εξαήμερης εργασίας το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Τις προϋποθέσεις του νόμου πληρούσε το 17,4% των αιτήσεων. Την ίδια ώρα για κατάργηση του νόμου για την εξαήμερη εργασία δεσμεύεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης , κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τις αποφάσεις της εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Συνεχίζουμε να γυρίζουμε την πλάτη στους φθηνούς και ανενημέρωτους για την πραγματικότητα λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης. Προσθέτει μεταξύ άλλων ότι όταν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια χώρα, έχεις δύο επιλογές, να διαβάζεις στοιχεία, να ψάχνεις επιχειρήματα και να κάνεις μια σκληρή αντιπολίτευση, τεκμηριωμένη. Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις συρραφή διάφορων βίντεο και να ανακυκλώνεις το ψέμα. Ο κύριος Κασσελάκης έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο καταλήγει ο κ. Μαρινάκης..

Συνεδριάζει εντός της ημέρας η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να επικυρώσει τον οδικό χάρτη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου. Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής του παράλληλου Μηχανογραφικού για φοίτηση στις Σχολές της ΔΥΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε επανεξελέγη με ποσοστό 99,18% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό στην πόλη μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης. Κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει στάση και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Για νέες προβολές στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα θα μας ενημερώσει η Μαρία Βασιλοπούλου….

Και ο καιρός: Καμίνι η χώρα και αύριο .Η θερμοκρασία αύριο στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 39 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα