back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Γεωργιάδης: Έρχεται διάταξη για πλήρη ελευθερία κινήσεων στις εφημερίες ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Διάταξη – εξουσιοδότηση που θα του δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων αναφορικά με την υποχρέωση των ιδιωτών γιατρών να συμμετάσχουν με εφημερίες σε περιοχές που έχει ανάγκη το ΕΣΥ, λόγω ελλείψεων, θα φέρει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Υγείας για ορισμένες περιοχές διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπουν αυτοβούλως στη νέα ρύθμιση, σημειώνοντας ότι «ο καταναγκασμός» είναι η έσχατη λύση.

«Είναι σαν το μουρουνέλαιο θα το εφαρμόσω μόνο αν παραστεί ανάγκη» είπε ο κ Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο οτι η ευθύνη του είναι να λειτουργούν σωστά τα νοσοκομεία και πως οι γιατροί πρέπει να βάλουν πλάτη. «Ο πρωθυπουργός είναι σύμφωνος με αυτόν τον χειρισμό και συμφωνεί με τις συγκεκριμένες πολιτικές» είπε ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας την απορία του για τις αντιδράσεις ορισμένων συνδικαλιστικών φορέων.

«Το κράτος αναγνωρίζοντας το μεγάλο άλειμμα των περιοχών και τη καθυστέρηση ωστόσο δίνει επιπλέον κίνητρα, δεν είναι καμία συγκλονιστική θυσία να κάνουν οι γιατροί δύο η τρείς εφημερίες το μήνα», κατέληξε ο κ Γεωργιάδης.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα