back to top
26.9 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στις 8:30 η επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες επί ποδός καθώς δρακόντεια είναι τα μέτρα σφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 100 ηγέτες -ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- αναμένεται να παραστούν στην φαντασμαγορική εκδήλωση τπου έχει σχεδιαστεί υπό άκρα μυστικότητα, όμως σύμφωνα με διαρροές Άγια Νακαμούρα, Λέιντι Γκάγκα και Σελίν Ντιόν, αναμένεται να ερμηνεύσουν μεγάλες επιτυχίες της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Η τελετή αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν τέσσερις ώρες και θα εκτυλιχθεί κατά μήκος έξι χιλιομέτρων στον ποταμό Σηκουάνα. Με πρώτη την ελληνική αποστολή περίπου 7.000 αθλητές θα περάσουν μπροστά από εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που θα βρίσκονται στις όχθες του ποταμού.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία Παρισιού ερευνά τις χθεσινές επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Για σχεδιασμένες και συντονισμένες πράξεις δολιοφθοράς με τεράστιες και σοβαρές συνέπειες για το σιδηροδρομικό δίκτυο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο υπ. Μεταφορών της Γαλλίας έκανε λόγο για εγκληματική πράξη ενώ επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε ένας μεγάλος αριθμός εμπρηστικών μηχανισμών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλοι θα καταφέρουν να φθάσουν έγκαιρα στο Παρίσι για την τελετή.

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών από την ιστοσελίδα insidestory.gr, σύμφωνα με την οποία στα 27 από τα 87 πρόσωπα στα κινητά των οποίων έγινε απόπειρα εγκατάστασης παράνομου λογισμικού Predator, είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ.

Πυρά Κασσελάκη κατά της κυβέρνησης με αιχμές και κατά του Πρώτου Θέματος. «Ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα. Αυτό έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα παντού», επισημαίνει.

Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Γνωστοποίησε ότι προσέφυγε εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβει εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής του.

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ καταγγέλλει και αναδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια: Ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και το κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, για να προωθούν με όλα τα μέσα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που υπηρετούν», τονίζει σε ανακοίνωση το γραφείο τύπου του κόμματος.

Ζήτημα αποπομπής του Παύλου Πολάκη και από τα κομματικά όργανα θέτουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη από το Κίνημα των «87» σημειώνοντας ότι όποιος πατά σε δύο βάρκες στο τέλος πέφτει στο νερό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος κι ένα 12χρονο κορίτσι, έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με 3 ΙΧ το μεσημέρι στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της Ελαίας. Τουλάχιστον άλλοι δύο ενήλικοι διακομίστηκαν με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νταλίκα που κινείτο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυπαρισσία εξετράπη της πορείας, ανετράπη και συγκρούσθηκε με τα τρία οχήματα.

Σειρά παραβάσεων εντόπισαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κατά την διάρκεια ελέγχων σε διαφόρους τύπους πλοίων. Σε συνολικά 660 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν έως τις 22 Ιουλίου διαπιστώθηκαν 34 παραβάσεις, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να αφορά ζητήματα ναυτιλιακού εξοπλισμού και πυρασφάλειας, πρόληψης ρύπανσης και των φορτίων των πλοίων. Μάλιστα, σε 28 περιπτώσεις, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η πτώση της θερμοκρασίας και η βροχή αναμένεται να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη σήμερα ενάντια στη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε τμήμα της τουριστικής πόλης Τζάσπερ, στον δυτικό Καναδά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το 30-50% της πόλης καταστράφηκε από την πυρκαγιά που εξακολουθεί να θεωρείται «ανεξέλεγκτη» έχοντας κατακάψει περισσότερα από 360.000 στρέμματα.

Η βροχή αυτή αναμένεται να ανακόψει την πορεία της φωτιάς τις επόμενες 72 ώρες, διευκρίνισε ο οργανισμός, ο οποίος διαχείριζεται τα εθνικά πάρκα του Καναδά και συντονίζει τη μάχη εναντίον των πυρκαγιών στην περιοχή.

Ο στρατός αναμένεται να στείλει δυνάμεις ως ενισχύσεις, την ώρα που 400 ξένοι πυροσβέστες από τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική θα μεταβούν στην περιοχή.

 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα