back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Ο δημόσιος λόγος τον οποίο κατ’ επάγγελμα εκφέρει ο κ. Πολάκης είναι εξαιρετικά διαβρωτικός

Διαβάστε επίσης

«Η συζήτηση για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου αφορά απολύτως το ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν και παραμένει κεντρικός πυλώνας. Όμως, αυτό δεν θα γίνει με συγκολλήσεις κομμάτων ούτε με παρασκηνιακές συζητήσεις κορυφής», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο, η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Αναφερόμενη στην απόφασή της να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας εκλογής προέδρου, υπογράμμισε: «Εισέπραξα την έντονη αγωνία και ανησυχία του κόσμου της παράταξης και γι’ αυτό ακριβώς έκρινα ως σημαντικό να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε στις 14 Οκτωβρίου , το ΠΑΣΟΚ, να μη βγει τραυματισμένο από αυτή την πολωτική και συγκρουσιακή προσωποκεντρική διαδικασία μηχανισμών και στρατοπέδων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Επομένως, προσδοκώ με τις δυνάμεις μου να σταθώ απέναντι σε όποια εξέλιξη μπορεί να τραυματίζει τη συνοχή της παράταξης».

 

Για το αν θα στηρίξει άλλη υποψηφιότητα

«Από τη στιγμή που λέω ότι θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, θα ήμουν ανακόλουθη αν στήριζα κάποια άλλη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα υπηρετούσα τον στόχο που παρουσίασα με ενάργεια. Κάτι τέτοιο θα  ήταν αντίθετο με όλα όσα υπαγόρευσαν αυτή μου την απόφαση».

 
Για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου

«Χρειαζόμαστε αθροίσματα ρευμάτων και κοινωνικών στρωμάτων και όχι προσώπων και φορέων. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ, μέσα από τις καθαρές του θέσεις και το σχέδιό του από το οποίο προκύπτει καθαρά ποιους εκπροσωπεί, να πείσει ότι επιθυμεί  να μειώσει τις ανισότητες και να υπερβεί το σημερινό μοντέλο κυβερνητικής πολιτικής. Να συνάψει ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και μέσα από την αυτόνομη παρουσία του να αποτελέσει τον  πυλώνα γύρω από τον οποίο θα αθροιστούν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που σήμερα αισθάνονται αποξενωμένα από την πολιτική, που νιώθουν ότι η φωνή τους δεν ακούγεται, που δεν βλέπουν να υπάρχει ένα συνεκτικό εναλλακτικό προοδευτικό για την πορεία της χώρας. Αυτό πρέπει να κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και μπορεί να το κάνει, να αποτελέσει δηλαδή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

 
Για τη διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

«Αποφεύγω να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων γι’ αυτό και δεν δε θα μπω στη λογική να αναφερθώ στο εύρος και στη σημασία της απόφασης του κ. Κασσελάκη. Όμως, θεωρώ ότι είναι θετικό και χρήσιμο για τον τόπο μας, για την κοινωνία μας και ιδίως για τις νέες γενιές, να στείλουμε ένα ουσιαστικό μήνυμα για τα όριά μας στο δημόσιο λόγο, για την ανοχή μας απέναντι στη βία, με όποια μορφή μπορεί να παρουσιαστεί. Σαφώς και θα πρέπει να ορθώνονται όρια, να λέμε ”όχι” σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Χθες εκπέμφθηκε το μήνυμα ότι υπάρχουν όρια και μια ανοχή που την έχουν υπερβεί. Αν η συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσία, θα το δείξει η ιστορία. Το αν αυτό καθυστέρησε , αν είναι μια κίνηση ουσίας ή πρόκειται για χειρισμό με άλλου είδους κίνητρα, θα το δείξει η ιστορία. Όμως, αυτής της ποιότητας ο δημόσιος λόγος τον οποίο κατ’ επάγγελμα εκφέρει ο κ. Πολάκης, είναι εξαιρετικά διαβρωτικός για το δημόσιο αίσθημα και φέρει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά στον παιδευτικό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει.  Επομένως, είναι θετικό το γεγονός ότι υπήρξε έστω αυτού του είδους η καταδίκη με τη διαγραφή του συγκεκριμένου βουλευτή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα