«Το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύω και οραματίζομαι, δεν προσφέρεται για κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ. Προειδοποιώ, λοιπόν, την κυβέρνηση να μην εμπλακεί στις εσωκομματικές διαδικασίες και να μην δείξει περισσότερο ενδιαφέρον από αυτό που της πρέπει για το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος του κόμμα μας», ξεκαθάρισε μέσω του Αθήνα 9,84, ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης.
«Η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη με διοικητή της ΕΥΠ τον κ. Κοντολέοντα, ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε αμέσως μετά την εκλογή, τότε που η ΝΔ είχε την αυτοδυναμία και αισθανόταν ισχυρή. Επομένως, σήμερα που δεν είναι αυτοδύναμη και ισχυρή, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, όταν πολλοί φαντάζονται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χρησιμεύσει ως κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης», πρόσθεσε, μιλώντας στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Σχετικά με την απορριπτική πρόταση να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ηγεσία του Αρείου Πάγου, σημείωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση που δεν τον εξέπληξε, λέγοντας: « Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα, χρησιμοποιεί την πλειοψηφία που έχει για να εμποδίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τεθούν σχετικά με το πόρισμα το οποίο ουσιαστικά θέτει στο αρχείο την δυσώδη υπόθεση υπόθεση των υποκλοπών. Είναι ένα πόρισμα αβάσιμο που επιδέχεται κριτικής όταν καταλήγει πως για την παρακολούθηση πολιτικών αρχηγών, του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικών προσώπων ευθύνονται τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες χωρίς να εξηγεί το αυτονόητο, δηλαδή, τι κίνητρο είχαν αυτές οι εταιρίες για να προβούν σε παρακολουθήσεις και για για λογαριασμό τίνος τις έκαναν».
Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, το κέντρο παρακολούθησης είχε σύνδεση μεταξύ της ΕΥΠ η οποία εποπτεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου και των εταιρειών που χρησιμοποιούσαν το Predator ενώ το ένα τρίτο όσων παρακολουθούνταν, ήταν κοινοί στόχοι του παράνομου λογισμικού και της ΕΥΠ.
«Όλα αυτά, γυρνούν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω και δημιουργούν -όχι άδικα-μια πολύ άσχημη αίσθηση για τις αποφάσεις και το κριτήριο της ελληνικής δικαιοσύνης», σχολίασε.
Κλείνοντας, επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι εκπρόσωποί τους, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την διάταξη Φλωρίδη για την ανάδειξη της ηγεσίας των δικαστικών καθώς πέρα από την μυστική ψηφοφορία των ανώτατων δικαστικών, τον τελικό λόγο θα τον έχει πάλι το υπουργικό συμβούλιο: «Εφόσον εκλεγώ θα επιχειρήσω η δικαστική εξουσία να έχει αποφασιστικό ρόλο, ένα σημαντικό ποσοστό για την ανάδειξη της ηγεσίας της και να μην έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα αλλά αποφασιστικό», υπογράμμισε.