back to top
22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Απονομή στο Βουκουρέστι του χάλκινου μεταλλίου στη Μπαρμπόσου

Διαβάστε επίσης

Η Ρουμάνα γυμνάστρια Άνα Μπαρμπόσου έλαβε σήμερα (16/8) στο Βουκουρέστι το χάλκινο μετάλλιο της από το αγώνισμα ασκήσεων εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ένα μετάλλιο που αρχικά απονεμήθηκε στην Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσάιλς.

Στις 5 Αυγούστου, την 9η ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων, η 23χρονη Αμερικανίδα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου πίσω από τη Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, που στέφθηκε πρωταθλήτρια, και τη σούπερ σταρ Σιμόν Μπάιλς, η οποία πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Τσάιλς είχε βαθμολογηθεί αρχικά με 13.666 βαθμούς, ενώ η Μπαρμπόσα με 13.700. Ακολούθησε ένσταση από τις ΗΠΑ, η οποία έγινε δεκτή με την Τσάιλς να βαθμολογείται τελικώς με 13.766 και έτσι να προσπερνά την 4η Μπαρμπόσα και να αναδεικνύεται «χάλκινη» Ολυμπιονίκης.

Όμως η Ρουμάνα Άνα Μπαρμπόσου προσέφυγε στο CAS, το οποίο έκρινε εκπρόθεσμη την ένσταση των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως ισχύει η αρχική βαθμολόγηση, δηλαδή, τρίτη είναι η Ρουμάνα Μπαρμπόσου με 13.700 βαθμούς, 4η η επίσης Ρουμάνα Σαμπρίνα Μανέκα-Βοϊνέα με 13.700 και 5η περνά η Τζόρνταν Τσάιλς με 13.666.

Λαμβάνοντας το μετάλλιό της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του Παρισιού-2024, η Ρουμάνα αθλήτρια είπε ότι ήταν «πολύ χαρούμενη και ευγνώμων», ενώ εξέφρασε τη λύπη της για ότι συνέβη.

«Εμείς οι γυμναστές δεν κάναμε απολύτως τίποτα κακό», συνέχισε η 18χρνη Ρουμάνα.

Η Τζόρνταν Τσάιλς τοποθετήθηκε μέσω των social media χαρακτηρίζοντας «άδικη» την απόφαση. Η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ (USA Gymnastics), υποσχέθηκε να «διερευνήσει όλες τις πιθανές οδούς και διαδικασίες έφεσης» ώστε η αθλήτρια να πάρει πίσω το μετάλλιό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα