back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ρόδα λούνα παρκ στη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ κοντά στη Λειψία της Γερμανίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια καμπίνα και εξαπλώθηκε σε διπλανή, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να υποστούν σοβαρά εγκαύματα. Ένας τραυματίστηκε από πτώση και 18 άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Αρκετοί τραυματίστηκαν πηδώντας από μεγάλο ύψος, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη φλεγόμενη ρόδα. Το Highfield Festival, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα στις όχθες λίμνης κοντά στη Λειψία, είναι μια μουσική εκδήλωση που προσελκύει κάθε καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Στον απόηχο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στη Ντόχα και ενόψει του νέου γύρου που θα διεξαχθεί στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους ισραηλινών μεγαλουπόλεων ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, ενώ κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της ισραηλινής επικράτειας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν για ακόμη μια φορά την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Στο μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επλήγη σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στην περιοχή της Τζενίν, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Καμάρι στους Φούρνους Ικαρίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά παίρνει διαστάσεις.

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 80χρονος που κατηγορείται για την από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση στα Γλυκά νερά, στις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συλληφθείς εντοπίστηκε μετά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο φαίνεται να κινείται με αυτοκίνητο, πετώντας ανά διαστήματα αντικείμενα εμποτισμένα με βενζίνη, σε περιοχές με ξερά χόρτα. Ο ίδιος φαίνεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 5 τα ξημερώματα στο Κίεβο για ρωσική πυραυλική επίθεση. Όπως αναφέρει μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, η αντιαεροπορική άμυνα επιχειρεί να αποκρούσει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Εκτός από την πρωτεύουσα, σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με 4 αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στις 7 παίζουν Λεβαδειακός – Καλλιθέα, στις 8 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, στις 8 και μισή Ατρόμητος – Άρης και στις 10 ΑΕΚ – ΟΦΗ. Χθες είχαμε ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός 3 – 2 και Βόλος – Ολυμπιακός: 0 – 2.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα