back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε στις 4 και μισή το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην οδό Λεμονά στο Μαρούσι. Καίει ξηρά χόρτα, καλάμια και σκουπίδια. Για την κατάσβεσή της επιιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, καθώς και 2 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική και τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντί να μεριμνά για την πολιτική προστασία της χώρας επενδύει στην προπαγάνδα. «Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι στο 1%», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνει ότι «σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις της χώρας».

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τον κ. Κασσελάκη «περιφερόμενο influencer», κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

Απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει «πως αυτές επιστρατεύτηκαν για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει ουσιαστική απάντηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, κάνει λόγο για «μια λογική αρένας» και προσθέτει ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας. «Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Δούκας σε συνέντευξή του στο Real FM και πρόσθεσε: «Αυτό φαίνεται και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας».

Ραγδαία είναι η μεταβολή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας. Για έντονα καιρικά φαινόμενα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα Ιωάννινα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, το νερό μπήκε σε σπίτια, στέγες ξηλώθηκαν και δέντρα έπεσαν. Στη βόρεια Ελλάδα, από τους κεραυνούς έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωριά της Πέλλας ενώ ξέσπασαν και φωτιές. Ανάλογο το σκηνικό και στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Λιστόν και στην Σπιανάδα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις πτήσεις από τους κεραυνούς. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στο Καλονέρι Κοζάνης. Φωτιά από κεραυνό σε κεραμοσκεπή στον Αγ. Χαράλαμπο Λαγκαδά, η οποία ελέγχθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο το μεσημέρι Μακεδονία, Θράκη πιθανόν και Θεσσαλία.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επερχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο επικρατεί ένταση σε όλα τα μέτωπα.

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς την στρατηγική αυτή πόλη που βρίσκεται στην διασταύρωση μιας σημαντικής οδού εφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών του ανατολικού μετώπου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Προλετάρσκ, στην περιφέρεια του Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου την Κυριακή, από ουκρανική επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμου και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 πυροσβέστες.

Στο Κουρσκ συνολικά περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές, μετά την εισβολή του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Στη Μέση Ανατολή: Θετική και σε καλό κλίμα διεξήχθη στο Τελ Αβίβ -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση- η συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τρέχουσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης στις 20 Ιουλίου φαίνεται πως ήταν μια δυσανάλογη επίθεση αδιακρίτως εναντίον αμάχων που μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου, ανέφερε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σπως πολεμικά αεροσκάφη του έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στη Χοντάιντα, όπου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν.

Αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω στους Δήμους, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη.

Οι ερωτώντες βουλευτές, κάνουν λόγο για εύλογα ερωτήματα για το αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, αλλά και για έντονη αναστάτωση στους Δήμους της χώρας και σε χιλιάδες συμπολίτες μας».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του καλούσε την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης να επανεξετάσει πρόσφατη απόφασή της με την οποία «πάγωσε» την πρόσληψη 72 μακροχρόνια ανέργων κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο εμπαιγμό».

Στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εστίασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Αττική. Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, το φαινόμενο των ράντζων έκανε την επανεμφάνισή του ενώ υπάρχουν και μεγάλες αναμονές για την εξυπηρέτηση ακόμη και των επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη παθολόγων και κάλεσε το υπ. Υγείας να δει πώς μπορεί να λύσει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να ανασχεδιαστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας.

Την προσοχή των πολιτών σε παραπλανητική διαφήμιση σε μέσα κοινωνικής δικτίωσης που παρουσιάζεται ως κάρτα του Δήμου Αθηναίων και παρέχει δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς εφιστά ο δήμος Αθηναίων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με την αναμέτρηση Παναιτωλικός- Λαμία στις 9 το βράδυ ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Και ο καιρός: Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. – 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα