back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς σε διάφορες περιοχές της χώρας κυρίως σε Κέρκυρα, Ιωάννινα και δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα Ιωάννινα δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, στέγες ξηλώθηκαν και δέντρα έπεσαν. Ανάλογο το σκηνικό και στην Κέρκυρα όπου σημειώθηκαν προβλήματα και στις πτήσεις. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στο Καλονέρι Κοζάνης. Στην Πέλλα, πολλά χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω κεραυνόπτωσης, ενώ ξέσπασαν και φωτιές.

Νωρίτερα κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 για «έντονα καιρικά φαινόμενα».

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αύριο το μεσημέρι σε Μακεδονία, Θράκη πιθανόν και Θεσσαλία.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 4 και μισή το απόγευμα σε ρεματιά επί της οδού Λεμονά, πίσω από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Για την αντιμετώπισή της επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, μαίνεται σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική και τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού αύριο στην Πεντέλη.

«Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι στο 1%», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επενδύει στην προπαγάνδα και προσθέτει ότι «σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις της χώρας».

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τον κ. Κασσελάκη «περιφερόμενο influencer», κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ουσιαστική απάντηση για τα αίτια της πυρκαγιάς» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας «πως αυτές επιστρατεύτηκαν  για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Πυρά κατά της κυβέρνησης και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος κάνει λόγο για ακόμη μια αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση των πυρκαγιών. «Η κυβέρνηση επιμένει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση, όπως αποδεικνύει η πολύ καθυστερημένη σύσκεψη που θα γίνει αύριο με τον πρωθυπουργό».

«Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται. Μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στον Real FM.

Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο των ράντζων έκανε την επανεμφάνισή του ενώ υπάρχουν και μεγάλες αναμονές για την εξυπηρέτηση ακόμη και των επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη παθολόγων και κάλεσε το υπ. Υγείας να δει πώς μπορεί να λύσει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να ανασχεδιαστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, 35 νοσηλευτές έπιασαν σήμερα δουλειά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Όσο οι άλλοι βρίσκουν μόνον προβλήματα, εμείς θα δίνουμε λύσεις», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων- ο υπ. Υγείας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στόχος τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο καλύτερο ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Και θα τα καταφέρουμε», προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο επικρατεί ένταση σε όλα τα μέτωπα. Οικογένειες με παιδιά απομακρύνονται από την πόλη Ποκρόφσκ της Ουκρανίας και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη αυτή η  οποία θεωρείται στρατηγική καθώς βρίσκεται στην διασταύρωση μιας σημαντικής οδού εφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών του ανατολικού μετώπου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Προλετάρσκ, στην περιφέρεια του Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου χθες από ουκρανική επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμου και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 πυροσβέστες.

Στην εκτίμηση ότι η δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream τον Σεπτέμβριο του 2022, στη Βαλτική θάλασσα, διατάχθηκε από τις ΗΠΑ καταλήγει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι «ακόμη και αν συμμετείχαν Ουκρανοί, είναι σαφές πως η διαταγή ήρθε από το πιο υψηλό επίπεδο. Και το πιο υψηλό επίπεδο για τη Δύση, είναι βέβαια η Ουάσιγκτον».

Στη Μέση Ανατολή: Θετική και σε καλό κλίμα διεξήχθη στο Τελ Αβίβ -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση- η συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τρέχουσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης στις 20 Ιουλίου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έπληξε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στη Χοντάιντα, όπου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι από τη βύθιση πολυτελούς γιοτ εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο στη Σικελία. Η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Βρετανός γκουρού της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ανέφερε ένα πρόσωπο με γνώση της επιχείρησης διάσωσης.  Στο υπό βρετανικής σημαίας ιστιοφόρο, επέβαιναν συνολικά 22 άτομα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με την αναμέτρηση Παναιτωλικός-Λαμία στις 9 το βράδυ ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Και ο καιρός: Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα