back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σ. Τσίρκας: Τεράστια οικολογική καταστροφή, κάηκαν 50.000 στρέμματα δασικής γης στον δήμο Μαραθώνα

Διαβάστε επίσης

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στον Βαρνάβα και επεκτάθηκε σε πολλά σημεία της Βορειοανατολικής Αττικής, άφησε πίσω της μια μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Όπως ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώνεται και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 50.000 στρέμματα δασικής γης έχουν καεί, δηλαδή σχεδόν το 25% των εδαφών του Δήμου Μαραθώνα ενώ το πύρινο μέτωπο αφήνει βαριά πληγωμένο και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

«Είναι τεράστια η οικολογική καταστροφή», τόνισε ενώ κάνοντας έναν επιπλέον απολογισμό του εύρους των καταστροφών, σημείωσε: «Συνολικά έχουν καεί ολοσχερώς ή μερικώς περίπου 35 με 40 σπίτια, 2 θερμοκήπια καταστράφηκαν ολοσχερώς και ένα μερικώς, ενώ καταστράφηκαν και πολλές αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως ελιές. Επίσης, έχουμε πληγεί και σε επίπεδο τουρισμού καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο τουρισμός στην περιοχή μας βρισκόταν στο αποκορύφωμά του».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίρκα, το προσεχές διάστημα, θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί.

«Σε συνεργασία με το Δασαρχείο κόβουμε δέντρα σε επικίνδυνα σημεία, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας», πρόσθεσε.

Πάντως, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και την καταστροφή που υπέστη σημαντικό κομμάτι της περιοχής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Μαραθώνας θα τα καταφέρει, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια επί του πεδίου.

«Έχουμε έναν πανέμορφο Δήμο και θέλω να πιστεύω ότι θα τον επαναφέρουμε στο επίπεδο που πρέπει όσον αφορά στη φυσική του ομορφιά», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα