back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες στον Δήμο Κασσάνδρας επιρρίπτει το υπ. Ανάπτυξης για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 19χρονος. «Μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, όπως και η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Όταν συνέβη το δυστύχημα ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατόπιν εγγράφου της αστυνομίας ότι δεν έγινε κάποια κίνηση για αδειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά.

Νωρίτερα, παραδόθηκε στην αστυνομία ο 21 ετών χειριστής του παιχνιδιού του συγκεκριμένου λούνα παρκ ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία. Θα οδηγηθεί στο ΑΤ Κασσάνδρας, όπου κρατείται ο υπεύθυνος του λούνα παρκ.

Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Συνολικά τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο με χημικά και λιπάσματα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Αττικόν. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δεξαμενές με νιτρικό οξύ και συσκευασμένα λιπάσματα στον αύλειο χώρο του εργοστασίου τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι. Το εργοστάσιο, καθώς οι παρακείμενες επιχειρήσεις εκκενώθηκαν άμεσα λόγω της έκκλησης επικίνδυνων χημικών ουσιών. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112 να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Άσπρος, νότια του Πολυκάστρου Κιλκίς. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και συγκεκριμένα καλαμιές, ενώ δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στις 5 και μισή το απόγευμα στο δημαρχείο Πεντέλης, η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η πολιτική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών παραμένει στα ύψη.

«Το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές και επικίνδυνο» αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «καθυστερημένη» όπως επισημαίνει, απόφαση για προσλήψεις εντός του Αυγούστου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αφωνία» της κυβέρνησης σχετικά με την υποστελέχωση των δασαρχείων και την καλεί να δώσει εξηγήσεις.

Βολές κατά της κυβέρνησης από τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο. «Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προτιμάει να αγοράζει αεροπλάνα, τα οποία δεν πετούν τη νύχτα, δεν πετούν με κακό καιρό, αντί ουσιαστικά να επενδύει μαζί με τους άλλους φορείς στην πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από την στιγμή που και η κυβέρνηση και η συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» είναι οι υπέρ της εμπορευματοποίησης των ορεινών όγκων δεν μπορεί να περιμένει κανείς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για το περιβάλλον και το βιός του λαού από τις σχετικές ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σε παρέμβαση της στο Open.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει μέσω του Αθήνα 984 ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Ο Γιώργος Ηλίας αναφέρθηκε σε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι κρίθηκαν μη κατεδαφιστέα σπίτια, τα οποία είχαν μεγάλες ζημιές, προκειμένου να μην καταβληθούν αποζημιώσεις.

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπει η ΕΜΥ με επικαιροποιημένο δελτίο. Προειδοποιεί για τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ το καλάθι με τα σχολικά είδη, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Ανάπτυξης. Αναλυτικά τα είδη που περιλαμβάνει το σχολικό καλάθι στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Σε προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Η δράση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και αφορά 4.500 οικογένειες εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Άνθρακες ο θησαυρός» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβιάσεις από την κατασκευή πισίνας σε αυτή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικές παραβιάσεις και το όλο θέμα εντάσσεται στην προπαγάνδα που εξαπολύει η Ν.Δ για να χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι φανερό ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει ”παρανομία από αρχαιολογικής άποψης” ή σκοπίμως το αποκρύπτει, στην προσπάθεια του να παραπλανήσει την κοινή γνώμη», σχολιάζει το υπ. Πολιτισμού, το οποίο αναφέρει ότι η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Σώοι είναι οι 4 αλλοδαποί που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό, υπό ελληνική σημαία, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία ενώ έπλεε στη Βόρεια Εύβοια. Όλοι οι επιβαίνοντες του ιστιοπλοϊκού διασώθηκαν από παραπλέον ιστιοπλοϊκό.

Στη Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Κάιρο η συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι για την προώθηση των διαπραγματεύσεων με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Την ίδια ώρα, η Χαμάς χαρακτηρίζει «πράσινο φως» για τη συνέχιση του πολέμου τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις οποίες το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα «κάνει πίσω» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. -32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα