back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: Παραδόθηκε ο χειριστής – Η συγκλονιστική μαρτυρία του αδελφού του θύματος

Διαβάστε επίσης

Στο ΑΤ Κιλκίς παραδόθηκε ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στο ΑΤ Κασσανδρείας. Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο του 19χρονου.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αδελφός του άτυχου νεαρού που βρισκόταν μαζί του σε διπλανό κάθισμα στο παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες.

Η πλαστική καρέκλα στην οποία καθόταν ξεκόλλησε και ο 19χρονος έπεσε με φόρα από το παιχνίδι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Όπως είπε ο αδελφός του: «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης επιρρίπτει τις ευθύνες στον Δήμο Κασσάνδρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.
Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος δεν έχει βάλει υπογραφή για καμία άδεια. «Αναζητήστε τις ευθύνες αλλού» πρόσθεσε. «Ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, μετά το έγγραφο της αστυνομίας ότι δεν έγινε κάποια κίνηση για αδειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας», δήλωσε επίσης στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά

Για την τραγική υπόθεση διενεργεί προκαταρκτική έρευνα το ΑΤ Κασσανδρείας. Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον υπεύθυνο του λούνα παρκ, ενώ αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού.

Newsroom Αθήνα 9.84, Χριστιάννα Κούσιου, ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα