back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Την εκπόνηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου ενιαίου σχεδίου για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των καμμένων δασικών εκτάσεων στην Αττική τα τελευταία έτη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή σύσκεψη στην Πεντέλη με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων .

Παράλληλα, άνοιξε και θα λειτουργεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική.

Έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους πληγέντες δήμους το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με γρήγορες διαδικασίες σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου συζήτηση στη Βουλή για το τι πήγε καλά και τι όχι. Φέτος πρόσθεσε αντιμετωπίστηκαν σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, πολλές από αυτές στην Αττική. Για την καταστροφική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική τόνισε «Αυτή ήταν, δυστυχώς, η μόνη φωτιά η οποία ξέφυγε, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη φωτιά υιοθετήθηκε το σωστό».

«Σε προστατευμένο περιβάλλον, με τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε να επισκεφτεί τις καμένες περιοχές της πρωτεύουσας, μια βδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ολική αποκατάσταση του φυσικού και δασικού πλούτου που καταστράφηκε και την αποζημίωση στο 100% όσων υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, ζητά το ΚΚΕ, επιμένοντας στην ανάγκη να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες αυτές οι περιοχές.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Έβρο, Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του 21νός ετών χειριστή του παιχνιδιού.

«Όταν συνέβη το δυστύχημα ήμασταν σε διαδικασία επιβολής κυρώσεων μετά την ενημέρωση που είχαμε από την αστυνομία ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε άδεια», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Πόλεμος ανακοινώσεων μετά τον έλεγχο από κλιμάκια του υπ. Πολιτισμού στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι σύμφωνα με την έκθεση της αυτοψίας δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικές παραβιάσεις και πως το όλο θέμα εντάσσεται στην προπαγάνδα που εξαπολύει η ΝΔ για να χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι ο Στέφανος Κασσελέκης ελέγχεται γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. «Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. συνεχίζει να βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, με αφορμή νέο του βίντεο στο instagram, στο οποίο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να απαντά με τον ίδιο τρόπο.

Τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα “πληρωμένα της πιστόλια”, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου, έχουν δυστυχώς αναγάγει σε καθημερινή τακτική τις επιχειρήσεις “δολοφονίας χαρακτήρα”, δηλητηριάζοντας επικίνδυνα τη δημόσια σφαίρα.», αναφέρει.

Τη Μολδαβία θα επισκεφθεί σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, με την πρόεδρο Μάγια Σάντου και με τον πρωθυπουργό Ντόριν Ρέτσεαν στην πρωτεύουσα Κισινάου, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας .

Στο μέτωπο του πολέμου… Η ουκρανική προέλαση συνεχίζεται σε ρωσικό έδαφος και σε βάθος 35 χιλιομέτρων στην περιφέρεια του Κουρσκ σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι. Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την πίεση, στην ανατολική Ουκρανία, με δεκάδες επιθέσεις γύρω από τις κοινότητες Τόρετσκ και Ποκρόφσκ.

Με φόντο τις ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για την εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο της προσπάθειας για την επίτευξη συμφωνίας .

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, δηλώνει από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τραυμάτισαν άλλους δεκαεννέα στο νότιο τμήμα της χώρας, μ

Ρουκέτες και drones εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στη μεθόριο εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα