back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση από τους Χούθι με αντιαρματικό όπλο, δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ Sounion, στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να τυλιχτει στις φλόγες.

Το πλοίο ανέφερε ότι προσεγγίστηκε από δύο μικρά σκάφη με περίπου 15 άτομα και χτυπήθηκε από τρία βλήματα, ενώ υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυροβολισμών, 77 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού της Υεμένης, Χοντέιντα, σύμφωνα με το UKMTO.

Η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey ανέφερε ξεχωριστά ένα περιστατικό στην ίδια περιοχή, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος , ωστόσο το πλοίο ανέφερε ότι δεν ήταν πλέον υπό έλεγχο.

Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε κτηνοτροφικές μονάδες του Έβρου. Τα κοπάδια πρόκειται να οδηγηθούν άμεσα σε σφαγή, ενώ οι μονάδες του νομού μπαίνουν σε δίμηνη καραντίνα. Πάντως, η συγκεκριμένη νόσος δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους και δεν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Για το θέμα αυτό την περιοχή επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Η Ουκρανική επιδρομή στη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο εως ότου η Ουκρανία ηττηθεί πλήρως στο πεδίο της μάχης, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας,

Την ίδια ώρα το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε επίθεση σε θέσεις S-300 στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, ενώ σε εξέλιξη είναι σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο εναντίον στρατηγικών περιοχών, κυρίως στην περιφέρεια Ντόνετσκ.

Η Μόσχα βρέθηκε στο στόχαστρο ουκρανικής επιδρομής με drones εφόρμησης, «μιας από τις μεγαλύτερες» που έχουν εξαπολυθεί «ποτέ», εναντίον της Ρωσίας , δήλωσε ο δήμαρχος της Ρωσικής Πρωτευουσας, Σεργκέι Σαμπιάνιν. Διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν συντρίμμια», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος της Μόσχας.

Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Μόσχας μετά τους προσωρινούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της ευρείας επίθεσης την νυχτα.

Να επιστέψει η ειρήνη ζήτησε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ουκρανία για συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγες εβδομάδες μετά την οργισμένη αντίδραση του Ουκρανού Προέδρου για τη συνάντηση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Ο κ. Μόντι αναχώρησε σημερα για την Πολωνία όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς επισκέπτεται σήμερα την Μολδαβία προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντόριν Ρέτσεαν και την πρόεδρο Μάγια Σάντου, με φόντο τις εξελίξεις στο Ρωσσο-Ουκρανικό. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 3- και σήμερα σε 13 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, ο Έβρος, η Χαλκιδική, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την εκπόνηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου ενιαίου σχεδίου για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των καμένων δασικών εκτάσεων στην Αττική τα τελευταία έτη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Όπως είπε με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για το τι πήγε καλά και τι όχι.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική. Έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους πληγέντες δήμους το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των καμένων ιδιωτικών κήπων, με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

“Η πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ επιτρέπει στον πολίτη να εντοπίσει όλα τα ακίνητα που έχει στις πληγείσες περιοχές. Εκεί αναρτάται το δελτίο της αυτοψίας, οπότε ο ενδιαφερομενος κάνει το αίτημα για τις 5.000 ή 10.000 ευρώ της πρώτης αρωγής είπε στον Αθήνα 984 ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος ειναι αυτή να χορηγηθεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου . Σύμφωνα με τον ίδιο έως τωρα υπάρχουν 22 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 39 μη οριστικοποιημένες ακόμη, ενώ η πρώτη φάση των αυτοψιών έχει ολοκληρωθεί και προγραμματίζεται η δεύτερη. .

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα σε αρκετές περιοχές, ωστόσο από απόψε υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σε περιοχές της χώρας και αύριο Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές επιτυχόντων από το παράλληλο μηχανογραφικό στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Τρία ερωτήματα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τάκη Θεοδωρικάκο απευθύνει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα για το τραγικό δυστύχημα σε Λουνα Παρκ στην Χαλκιδική που στοίχησε την ζωή στον 19χρονο και ζητάει να απαντηθούν επίσημα δια μέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συγκεκριμένα ρωτάει εάν η επιχείρηση είχε σε ισχύ την γνωστοποίηση λειτουργίας της, εάν είχε καταθέσει έκθεση τεχνικού ελέγχου ασφαλούς χρήσης των μηχανημάτων της και εαν υπήρξαν έλεγχοι σε σχέση με την νόμιμη κι ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και ποιο ήταν το αποτέλεσμα τους. Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες του δυστυχήματος έχει ζητήσει η εισαγγελέας. Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα στην Βέροια το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο.

Σε ισχύ τίθεται από τις 28 Αυγούστου το «Καλάθι του μαθητή» προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τις επιχειρήσεις του κλάδου, όχι μόνο να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, αλλά να μειώσουν το περιθώριο κέρδους, ώστε τα σχολικά να είναι φθηνότερα από πέρυσι.

Στην τραγική εκτίμηση ότι ο θάνατος μοιάζει να είναι η μοναδική βεβαιότητα για τους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, προχώρησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες Λουίζ Γουότεριτζ. Όπως επισήμανε, δεν έχουν «καμιά ασφαλή τοποθεσία» για να προστατευτούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς,

Στο επίκεντρο και πάλι στο Παρίσι, όπου στις 28 Αυγούστου στην πλατεία Κονκόρντ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνική ομάδα θα μετάσχει στη διοργάνωση με 40 αθλητές και αθλήτριες. “Πιστεύω ότι θα φέρουμε και πάλι διακρίσεις. Έχουμε αρκετούς αθλητές που διαθέτουν την εμπειρία ώστε να διασφαλίσουν μια πολύ καλή ελληνική παρουσία » είπε στον Αθήνα 984 , ο Γιώργος Καπελάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα