back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε τις πλωτές γέφυρες και εξοπλισμό του μηχανικού στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους στοχεύοντας υποδομές επιμελητείας. Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το Κίεβο ότι δυτικά όπλα συνιστούν μέρος της επίθεσης που εξαπέλυσε σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον δεν σχολίασε την χρήση τέτοιων όπλων στην περιοχή του Κουρσκ και δηλώνει ότι οι πολιτικές της δεν άλλαξαν και ότι η Ουκρανία αμύνεται στις ρωσικές επιθέσεις.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την χρήση αμερικανικών όπλων εντός του εδάφους της Ρωσίας ως κλιμάκωση. «Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διακινδυνεύουν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο για την Ουκρανία αν η Ουάσιγκτον εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Κίεβο να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σεργκέι Τσεμεζοφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

Στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, ενώ ο στρατός είπε πως εξακολουθεί να θέτει στο στόχαστρο μαχητές και να κατάσχει όπλα και πυρομαχικά.

Την ώρα που οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται προκειμένου να τεθεί τέλος στον δεκάμηνο πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως αεροσκάφη έπληξαν 30 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες, τοποθεσίες εκτόξευσης και ένα φυλάκιο παρατήρησης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την τελευταία επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές συμπέρασμα για το εάν είναι ορατή μια συμφωνία τερματισμού των μαχών.

Τουλάχιστον 40.223 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.981 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Αξιωματούχοι των Παλαιστινίων και των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι από τους 2,3 εκατ. κατοίκους έχουν εκτοπιστεί ενώ τμήματα κατοικημένων περιοχών σε όλο τον θύλακα έχουν ισοπεδωθεί.

Στην Ιταλία, τον εντοπισμό των σορών δύο επιβατών που βρίσκονταν εντός του ιστιοφόρου που βυθίστηκε στη Σικελία, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι σοροί εντοπίστηκαν μέσα σε καμπίνα του σκάφους, και επιχειρείται η ανάσυρσή τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αγνοούμενων επιβατών συνεχίζονται.

Νέο μοντέλο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας με βάση τις αποδοχές και την προϋπηρεσία που είχε ο δικαιούχος προτού βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο και να εφαρμοστεί πιλοτικά χωρίς αναδρομικότητα για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους. Το νέο επίδομα ανεργίας θα αποτελείται από δυο μέρη: το σταθερό και το ανταποδοτικό με βάση την εργασιακή πορεία του δικαιούχου, το ύψος του θα είναι κλιμακωτό και σε συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης και το ύψος του μισθού, ενώ η διάρκεια καταβολής του κυμαινόμενη.

Το επίδομα -το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 509 ευρώ το μήνα- θα περιορίζεται για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση ή άλλες ευέλικτες μορφές, ενώ δεν θα αυξάνεται για νεότερους εργαζόμενους με μικρότερη προϋπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγησή του θα είναι συνδεδεμένη με την επανακατάρτιση του ανέργου μέσω προγράμματος.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει για τους πυρόπληκτους της Αττικής η πλατφόρμα arogi.gov.gr. «Στόχος η πρώτη αρωγή να χορηγηθεί έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η πρώτη φάση των αυτοψιών στις πυρόπληκτες περιοχές έχει ολοκληρωθεί και προγραμματίζεται η δεύτερη.

Στα ύψη παραμένει την ίδια ώρα η πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα περί χαμηλής απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «αυτό το 1% είναι ένας μύθος τον οποίο συντηρεί η αντιπολίτευση. Μιλώντας στον Σκάι ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν από τη φωτιά ήταν ακαθάριστα», ενώ επισήμανε ότι τα ρέματα και τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν προτεραιότητα για την πρόληψη.

«Για άλλη μια χρονιά από τις πέντε που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαρινάκη «τοξικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης των «μηδενικών ευθυνών».

«Αυτή τη φορά, ο επικοινωνιακός προσανατολισμός ξέφυγε από την «κακή» κλιματική αλλαγή και στράφηκε από τη μία πλευρά στην ατομική ευθύνη και από την άλλη, στην «ικανότητα» της κυβέρνησης να διαχειρίζεται και να κατανέμει κονδύλια αποζημιώσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος Παναγιώτης Δημόπουλος.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της Ρόδου. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε 14 περιοχές της χώρας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 11 Αυγούστου στα Γλυκά Νερά, όταν ξέσπασε η φωτιά στον Βαρνάβα. Αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία.

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της τραγωδίας στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια καιχωρίς έλεγχο με ακατάλληλα παιχνίδια. Τον δήμο δείχνει ως υπεύθυνο για την αδειοδότηση του λούνα παρκ ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες με δηλώσεις του στον σταθμό μας.

Διήμερη επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης σκηνών χθες και σήμερα από τον αρχαιολογικό χώρο στον Λόφο Φιλοπάππου από την δημοτική και την ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εντοπισμός των καταληψιών έγινε με τη χρήση drones, καθώς το αυτοσχέδιο καταφύγιο δεν ήταν σε εμφανές σημείο. Τα άτομα που παρέμεναν στον χώρο για περισσότερα από τρία χρόνια, απομακρύνθηκαν ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις δομές του Δήμου που μπορούν να τους φιλοξενήσουν.

Και ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα