back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πούτιν: Η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με περιφερειάρχες παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια της οποίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιχείρησε να χτυπήσει τον ρωσικό πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για το περιστατικό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Μόσχα ενημέρωσε την αρχή παρακολούθησης πυρηνικής ασφάλειας του ΟΗΕ τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο επικεφαλής του οποίου αναμένεται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το Κίεβο.

Στην ίδια σύσκεψη, ο περιφερειάρχης του Κουρσκ ανέφερε ότι οι αρχές της περιφέρειας προχωρούν στη δημιουργία καταφυγίων για τους κατοίκους της πόλης Κουρσκ, οι οποίοι ανέρχονται σε 450 χιλιάδες. Ο Αλεξέι Σμιρνόφ είπε επίσης ότι περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με αρθρωτά καταφύγια από σκυρόδεμα.

Στην σύσκεψη, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ ανέφερε ότι σε έξι συνοριακές περιοχές της περιοχής του έγιναν ασκήσεις για την περίπτωση έκτακτης εκκένωσης. Ο ίδιος είπε στον ρώσο πρόεδρο ότι δώδεκα σημεία προσωρινής φιλοξενίας είναι έτοιμα στην περιοχή.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν ομάδα ουκρανών δολιοφθορέων, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περιφέρειας Κουρσκ, όπου έγινε η εισβολή στις 6 Αυγούστου.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα