back to top
24.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Με την αρωγή πραγματογνώμονα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε την ζωή στον 19χρονο. Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Τον δήμο έδειξε ως υπεύθυνο, ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84. Η αστυνομία φαίνεται να έχει ενημερώσει με έγγραφό της, τον δήμο από τις 9 Ιουλίου, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία της.

Εν τω μεταξύ ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, όπως είπε στο ΕΡΤNews o Κωνσταντίνος Κούρος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δήμου της Κοζάνης.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με μαρτυρία στο OPEN τεχνικός που κλήθηκε να κάνει έλεγχο στα μηχανήματα, υπέγραψε έκθεση καταλληλότητας χωρίς να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια του λούνα παρκ.

Σύμφωνα άλλωστε με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και το 2023 η ίδια επιχείρηση είχε πάρει καθυστερημένα άδεια λειτουργίας από τον Δήμο.

Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας. Σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή στελέχωση γιατρών και προσωπικού, αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο της Σάμου. Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο στην Αθήνα, Πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον της γιατρού κατήγγειλαν ότι «έκανε 23 εφημερίες τον μήνα, κατι που οδηγησε στην κατάρρευσή της». Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου που επικαλείται το πρωτο θεμα, λόγω της παραίτησης που υπέβαλε πριν από μερικές εβδομάδες μόνιμη συνάδελφός της, η παιδίατρος πραγματοποίησε 6 ενεργές εφημερίες, ενώ για αρκετές ημέρες εφημέρευε από το σπίτι της για την περιπτωση που θα χρειαζοταν να μεταβεί στο νοσοκομείο. Την παραίτησή της υπέβαλε η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Αφροδίτη Αγγέλη, η οποία είχε ενημερώσει για την παραίτησή της από τον Μάιο. Η παραίτηση εγινε δεκτη απο τον υπουργο υγειας Άδωνη Γεωργιάδη. Προσωρινή διοίκηση θα οριστεί στο νοσοκομείο της Σάμου, εντός της εβδομάδας.

Δυστυχώς το ΕΣΥ βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω της έλλειψης υγειονομικού προσωπικού. Εάν δεν αποφασίσουν να επενδύσουν στη δημόσια υγεία, δε θα λυθεί το πρόβλημα, είπε στον Αθήνα 984 ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών πια κι όχι ως νοσοκομεία.

Συνεδριάζει ξανα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου – Μπάιντεν αργά χθες το βράδυ, στην οποία συμμετείχε και η Κάμαλα Χάρις. Επείγει να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων τονισε ο αμερικανος πρόεδρος. «Τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να βρουν το πολιτικό θάρρος να καταλήξουν σε συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα», είπε στο ΑΠΕ ο Στεφάν Ντουζαρίκ εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) συνεχίζει να εκφράζει ανησυχία για τις μαζικές εντολές εκκένωσης που έχουν εκδοθεί από τον ισραηλινό στρατό αυτόν τον μήνα.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις αιματηρές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε πολυκατοικία στη Λωρίδα της Γάζας, στην Μπέιτ Λάχια, τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Ισραήλ ελέγχει πλέον τη Ράφα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ.

Η Ισραηλινή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth, αποκάλυψε ότι πολλά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κυρίως εκείνα που προορίζονταν για τη συλλογή πληροφοριών, μπορούσαν να φτάσουν σε περιοχές του Ισραήλ χωρίς να παρακολουθούνται από συστήματα προειδοποίησης.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών, στον απόηχο και της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη.

Με ανακοίνωσή του το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι «τα έργα του ΑΙΓΙΣ περνούν με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα στάδια και από το 2025 η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά τον εξοπλισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την δήλωσή του ότι «τα 8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν από τη φωτιά ήταν ακαθάριστα».

«Για άλλη μια χρονιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι αποτέλεσμα του δικού μου νομοθετικού έργου στην Ευρωβουλή ότι την τελευταία πενταετία κάθε φορά που πατάει η Ελλάδα το κουμπί του rescEU, έρχονται δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα” είπε από την Χίο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αναφερεται στα media, θα το έλεγαν ωστόσο καθημερινά αν ήταν έργο του κ.Μητσοτάκη», .

«Φταίμε εμείς, γιατί κατ’ αυτούς δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γραμματέας του Τομέα Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται με την προστασία των δασών, την Αυτοδιοίκηση, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, που θα προστατεύει αποτελεσματικά ανθρώπους, περιουσίες και τα οικοσυστήματα της Αττικής αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο, και τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, εμπειρογνώμονα Δημόσιας Διοίκησης.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους της Αττικής .

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται τα Ιωάννινα εως τις 18 Σεπτεμβρίου μετά την θεομηνία που έπληξε την πόλη με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή την Κυριακή. Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη μετά από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα συνδικάτα για την διοργάνωση των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Πέντε σοροί επιβαινόντων στο πολυτελές γιοτ που βυθίστηκε ανοιχτά του Παλέρμο εντοπίστηκαν κατά τις χθεσινες έρευνες των Λιμενικών Αρχών της Σικελίας ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι. Συμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, αναμεσά τους οι σοροί του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του, Χάνα. Ενας ακόμα ανθρωπος αγνοείται.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα