back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία συμμετέχει διαδικτυακά. Αμφισβήτησε τη σημερινή ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. «Η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Πρέπει να γίνει αλλαγή και εγώ θα συμβάλλω όσον με αφορά σε αυτή», φέρεται να είπε, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ηγετικό παρών από τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απαντώντας στον Παύλο Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να είπε: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας μου κάνει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο: Στην δημιουργία καταφυγίων στην περιφέρεια του Κουρσκ προχωρούν οι αρχές για την προστασία των 450.000 κατοίκων από πιθανή ουκρανική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέξει Σμιρνόφ στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τους περφερειάρχες των παραμεθόριων περιοχών.

Στην ίδια σύσκεψη, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ ανέφερε ότι σε έξι συνοριακές περιοχές έγιναν ασκήσεις για την περίπτωση έκτακτης εκκένωσης και ότι δώδεκα σημεία προσωρινής φιλοξενίας είναι έτοιμα στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στη σύσκεψη κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιχείρησε να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. Επίσης, ανέφερε ότι η Μόσχα ενημέρωσε ήδη τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο επικεφαλής του οποίου αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Κίεβο.

Στη Μέση Ανατολή: Σε εξέλιξη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στα περίχωρα της πόλης Σεμπάα στο νότιο Λίβανο. Βομβαρδίζονται επίσης οι πόλεις Αλ Ταϊρί, Μαρουχίν και πόλη Κιάμ, πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, ενώ μπουλντόζες κατεδαφίζουν σπίτια σε χωριό έξω από τη Ραμάλα. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε 25 συλλήψεις, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστίνιων Κρατουμένων.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μπούγια Δροσοπηγής Ιωαννίνων. Δεν απειλούνται οικισμοί. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου. Δύσκολο από την άποψη καιρικών συνθηκών αναμένεται και το τριήμερο που ακολουθεί, καθώς σταδιακά από αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν βορειάδες εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
«Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται», επισήμανε ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση τόσο για τους χειρισμούς της στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγών όσο και για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία κατηγόρησε την κυβέρνηση γιαανικατότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας στο ΟΡΕΝ. «Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στα νησιά και τις άγονες περιοχές της χώρας.
«Οι δομές δημόσιας υγείας καταρρέουν», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε βίντεο του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ερωτά τον πρωθυπουργό «ποιους ευνοεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Για γενικευμένη κατάσταση σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, κάνει λόγο το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στον χώρο της Υγείας.

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε το νέο, σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με θύμα έναν εργαζόμενο, ο οποίος -σύμφωνα με τους συνδικαλιστές -κινδυνεύει να χάσει το πόδι του. Η ΓΣΕΕ, επισημαίνει ότι οι συνδικαλιστικό εκρπόσωποι είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση της εργοδότριας εταιρείας ζητώντας εγκαίρως τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας. Η Συνομοσπονδία ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. Παράλληλα,  καλεί τόσο το υπουργείο Εργασίας, όσο και την Επιθεώρηση Εργασίας, «να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο».

Υπό την προστασία πολεμικού πλοίου που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, παραμένει στην Ερυθρά θάλασσα το δεξαμενόπλοιο Sounion, της Delta Tankers, μετά από την επίθεση που δέχθηκε από αντάρτες Χούθι.  Σε ανακοίνωσή της η EUNAVFOR ASPIDES αναφέρει ότι εξετάζεται η μεταφορά του σε ασφαλές λιμάνι.

Το πλοίο μεταφέρει 150.000 τόνους αργού πετρελαίου που φορτώθηκε στις 11 Αυγούστου στο ιρακινό λιμάνι Αλ Μπασρά και είχε προορισμό το λιμάνι της Κορίνθου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Οι ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 8.30μμ την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Για την ίδια φάση στο Κόνφερενς Λιγκ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν στις 10 στη Γαλλία τη Λανς. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 29 Αυγούστου.

Στον στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την εμφάνισή του απόψε στις 9 στο Diamond League της Λωζάνης.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. – 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα