back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Νέες Ισραηλινές επιχειρήσεις εν αναμονή του δεύτερου γύρου συνομιλιών στο Κάιρο

Διαβάστε επίσης

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ φτάνει στο Κάιρο για νέες συνομιλίες με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον του Διαδρόμου Φιλαδέλφειας, ένα θέμα που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με τη Χαμάς. Αυτό αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Ισραήλ, την ώρα που δεν έχει γίνει γνωστό, επίσημα, αν η παλαιστινιακή οργάνωση θα μετέχει σε νέα συνάντηση.

Πρόκειται για τον διάδρομο που έχουν ανοίξει οι Ισραηλινές δυνάμεις για τον έλεγχο των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Λάχια (Beit Lahia), βόρεια της πόλης της Γάζας. Αναφορές για τραυματίες υπάρχουν και στην περιοχή Άσνταα (Asdaa), βορειοδυτικά της Χαν Γιουνις, από επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που στόχευσαν σκηνές εκτοπισμένων.

Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν και κατά την εισβολή στον καταυλισμό Μπαλάτα (Balata) ανατολικά της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα