back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Αποπομπή Γεωργιάδη ζητά ο Κασσελάκης – Τι απαντά ο υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας την αποπομπή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό Υγείας, “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς”, είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να “θεραπευτεί” μόνο με άμεση αποπομπή του».

«Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού: εγώ είπα αυτό που ισχύει, ότι δηλαδή στα Περιφερειακά Ιατρεία ιατρούς έχουμε από την ίδρυση του ΕΣΥ Δευτέρα-Παρασκευή», απαντά ο υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του.

«Το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Αυτό δεν έγινε επί θητείας μου, αλλά ίσχυε πάντα και επί Σύριζα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υφίσταται καμία ευθύνη του ΕΣΥ, ούτε καμία έλλειψη ιατρού» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας «κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή».

ΟΕΝΓΕ: Η κατάρρευση της παιδιάτρου αποκαλύπτει τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

Με επιστολή του το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Σάμου τονίζοντας ότι η κατάρρευση της παιδιάτρου αποκαλύπτει τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης και των προκατόχων της, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια».

Παράλληλα, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη στη πλατεία Πυθαγόρα και στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα