back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Κύμα ισραηλινών επιθέσεων στον νότιο Λίβανο – Ανοιχτό θέμα για τις ΗΠΑ η απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Κύμα επιθέσεων του ισραηλινού στρατού τις τελευταίες ώρες σε διάφορες τοποθεσίες του νότιου Λιβάνου. Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίθεση ισραηλινού ντρόουν σε όχημα στη νότια πόλη Μααράκε. Βομβαρδισμοί από το ισραηλινό πυροβολικό σημειώθηκαν και στην πόλη Νακούρα.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι, σε άλλη επίθεση, έπληξε τον Μοχάμεντ Μαχμούντ Νατζάμ, βασικό στέλεχος της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανακοίνωσε τον θάνατο και τέταρτου μέλους της σήμερα, επιβεβαιώνοντας τους τρεις θανάτους στελεχών της που είχαν ανακοινωθεί.

Νωρίτερα, δύο κύματα υπερπτήσεων αεροσκαφών που έσπασαν το φράγμα του ήχου σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες πάνω από διάφορες πόλεις στο νότιο Λίβανο. Εντωμεταξύ στη Γάζα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε περιοχή νότια της Χαν Γιουνις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν τον σχεδιασμό επίθεσης από το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από αυτό οργανώσεις δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του. Ο Λόιντ Όστιν διαβεβαίωσε, παραλλήλως, τον Γιόαβ Γκαλάντ ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είναι καλά τοποθετημένες ώστε να υπερασπιστούν το Ισραήλ και να προστατεύσουν το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Συρίας, με τον νέο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, τον Αμπάς Αράγκτσι, να διαβεβαιώνει τον Σύρο ομόλογό του ότι η Τεχεράνη και υπό τη νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα