back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Νέο σκηνικό έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη και «87» – Η απάντηση Κασσελάκη

Διαβάστε επίσης

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η πρώτη «βόμβα» ήρθε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε «παρών». «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει, να κάνει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά τις φωτιές που άναψε με την τοποθέτηση του ο Παύλος Πολάκης το σκηνικό έντασης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, κορυφώθηκε με την αποχώρηση των οκτώ μελών του οργάνου που ανήκουν στην ομάδα των 87.

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησης τους από τη συνεδρίαση, με ένα μακροσκελές κείμενο – παρέμβαση, σημειώνουν ότι «Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας». Το κείμενο υπογράφουν οι εξής: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ειρήνη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Επίσης κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι αποκρύπτει στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρουσιάζει καμία πρόταση βιωσιμότητας για την τύχη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο κείμενο, αφήνουν αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις, ώστε να ευοδωθεί το σενάριο της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από την θέση του επικεφαλής του ψηδοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε παρέμβασή του, υπέδειξε το δρόμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που εκφράζουν την κίνηση των 87 .

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δείχνει να κατανοεί το περιεχόμενο της παρέμβασης του Παυλου Πολάκη για τον οποίο αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί του, ωστόσο σηκώνει το γάντι στην ομάδα των 87, χαρακτηρίζοντας λυπηρή και κατώτερη των περιστάσεων την παρέμβαση τους.

Ζητά απ’ τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης κίνησης αν δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από το κόμμα και θέλουν έναν άλλον ΣΥΡΙΖΑ τότε να θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και τώρα.

«Θα καλούσα τους 87, αντί να αποχωρούν από συνεδριάσεις εκδίδοντας κείμενα που μας διαιρούν, να κοιτάξουν μέσα τους και να αναλογισθούν πού ανήκουν συναισθηματικά, πολιτικά και ηθικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή σε κάποιο κόμμα που ακόμα δεν έχει γίνει και περιμένουν το σήμα ώστε να αποχωρήσουν ομαδικά στο όνομα μίας διαπλεκόμενης νεφελώδους «Μεγάλης Κεντροαριστεράς»; Να το αποφασίσουν τώρα. Με αξιοπρέπεια.

Αν, πάλι, θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα. Είναι ό,τι πιο έντιμο μπορούν να κάνουν απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ταλαιπωρούμε άλλο τον κόσμο μας. Μην παίζουμε με την αγωνία του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Nresroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα