back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Π. Κουρουμπλής: Πιστεύω οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ικανοποιημένοι που με το υψηλό τους ιδεολογικό φορτίο δίνουν τροφή στα πρωτοσέλιδα

Διαβάστε επίσης

Με τις αναταράξεις να συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τους τριγμούς που προκάλεσε η πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, οι δηλώσεις Πολάκη ο οποίος έθεσε αιφνιδιαστικά εκ νέου θέμα ηγεσίας αλλά και η αποχώρηση εκπροσώπων της ομάδας των «87» οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα νομιμοποιήσουν διαδικασίες και συμπεριφορές που ευτελίζουν το κόμμα, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Κατσίγιαννη, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πιστεύω όλοι οι σύντροφοι να είναι ικανοποιημένοι που με το υψηλό τους ιδεολογικό φορτίο δίνουν τροφή στα πρωτοσέλιδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της παράταξης , επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία όσων συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ , αποτελούν «προσωπικές αναζητήσεις του καθενός», προσθέτοντας ότι αντί η παράταξη να στρέψει το βλέμμα της σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών όπως η ακρίβεια και η απουσία κοινωνικού κράτους, «παράγει περισσότερο παραπολιτική αντί πολιτικής».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αμφότερες οι παρατάξεις οφείλουν στην ιστορία τους να θέσουν το ζήτημα επί τάπητος.

«Χρειάζεται μέτρο»

«Αντί να ασχολούμαστε με τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας η οποία στενάζει υπό το βάρος της ακρίβειας, της ανασφάλειας και της έλλειψης κοινωνικού κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να παράγει περισσότερο παραπολιτική, παρά πολιτική. Στη ζωή χρειάζεται ένα μέτρο και το έχουμε ανάγκη όλοι , σε όποιον χώρο και αν ανήκουμε».

.
«Να ανοίξει η συζήτηση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ»

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το σήριαλ, να γίνει το Συνέδριο, να τελειώσει και το ΠΑΣΟΚ τις εσωτερικές του διεργασίες του και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική παρακμή που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης η οποία παραπαίει σε όλα τα μέτωπα. Έχουμε κρίσιμα θέματα να αντιμετωπίσουμε και δυστυχώς ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το οφείλουν και οι δύο στην ιστορία τους.

Ας διδαχθούμε από το τί έγινε από το 1932, όταν έφυγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι το 1961 όταν δημιουργήθηκε από όλα τα κατακερματισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης το κόμμα της Ένωσης Κέντρου . Αυτό και μόνο αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα. Πρέπει να υπάρξει εκλογική συμμαχία και αν το επιθυμούν να συμπλεύσουν και άλλες δυνάμεις. Υπάρχουν τρόποι, όχι να διαλυθούν τα δύο κόμματα. Πρέπει να υπάρξει μια προεκλογική προγραμματική σύγκλιση που θα δώσει τέτοια δυναμική που η κυβέρνηση θα βρεθεί εκτός τόπου και χρόνου. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Λύσεις υπάρχουν πάντα στη Δημοκρατία».

:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα