back to top
26.4 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Θα συνεχιστούν και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Η Αττική θα επηρεαστεί τις μεσημβρινές ώρες.

Σε επιφυλακή η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου και το Συντονιστικό όργανο, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκονται απο χθες αργά το βράδυ έρευνες της αστυνομίας και του λιμενικού για τον εντοπισμό 65χρονης με καταγωγή από την Γερμανία η οποία αγνοείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μεταξύ Πρασονησιού και Τριόπετρας. Ο σύζυγός της ειδοποίησε τις αρχές ότι από το μεσημέρι χθες έχει να δώσει σημεία ζωής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα κηρύχθηκε ο δήμος Βόλου από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο. Οι αρχές συνιστούν την αποφυγή κολύμβησης σε αρκετές παραλίες της Μαγνησίας.

Ξεπέρασαν τους 200 τόνους τα νεκρά ψάρια στον χείμαρρο Ξηριά. Αύριο θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αποκομιδή των νεκρών ψαριών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα νωρίς το πρωί ότι έπληξε στόχους στον γειτονικό Λίβανο απ’ όπου όπως είπε εκτοξεύθηκε ομοβροντία ρουκετών. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν πως οι σειρήνες ήχησαν αργά χθες, βράδυ, στην περιοχή της δυτικής Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ μετά την εκτόξευση περίπου 40 ρουκετών από τον Λίβανο, στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με τον στρατό κάποιες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν ενώ άλλες έπεσαν στην περιοχή, χωρίς να έχουν αναφερθεί απώλειες.

Ρεκόρ σημείωσε η ταυτοποίηση των εισιτηρίων μέσω του Gov.gr Wallet στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης μεταξύ Παναθηναϊκού και της γαλλικής Λανς καταγράφοντας σχεδόν 54.000 εισιτήρια. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «Από τις 16 Σεπτεμβρίου η ταυτοποίηση μας θα γίνεται ψηφιακά και για την είσοδο στα γήπεδα μπάσκετ”.

Με 3 αγώνες ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 7 και μισή παίζουν Λαμία- Ολυμπιακός, στις 8 Άρης – Αστέρας Τρίπολης και στις 10 Παναιτωλικός- Πανσερραϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα