back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας στη χώρα.. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν το Σάββατο σε Πελοπόννησο, Σποράδες και Εύβοια.. Παράλληλα εκδηλώθηκαν περισσότεροι από 50.000 κεραυνοί το τελευταίο 24ωρο.. Χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και ΠύλουΝέστορος στην Πελοπόνησσο, ενώ στην Αττική, το μεσημέρι, αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια.

 Εντός των επόμενων 24ωρων θα ολοκληρωθεί η αποκομιδή των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό  διαβεβαίωσε ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας..  Ο Δήμος Βόλου έχει κηρυχθεί σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα, ενώ πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από το φαινόμενο ανακοίνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο,

Βαθαίνει το χάσμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στο κάδρο μπαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή το διήμερο 7 & 8 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,  σε συνέντευξή του στην REAL NEWS της Κυριακής καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ‘’τοποθετηθεί ο ίδιος χωρίς κύκλους και διαρροές’’ ενώ μιλά για ένα εν εξελίξει σχέδιο για τη δημιουργία ενός νεφελώδους κεντρο-αριστερού σχήματος ‘’κουρελού’’ που φιλοδοξεί να συστεγάσει είτε ένα τμήμα του σημητικού ΠΑΣΟΚ είτε στελέχη της Νέας Αριστεράς» Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται ανυποχώρητος στο ζήτημα αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό  δύο ατόμων οι οποίοι κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου, στο Κερατσίνι, εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν και τράπηκαν σε φυγή.. Στο δίκυκλο όχημα εντοπίστηκαν 4εις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο με 5 φυσίγγια και ένα γκλοπ. Ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφθασε στο σημείο, ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία στους περιμετρικούς δρόμους. 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 25χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – προερχόμενος από τη Μαδρίτη – όταν οι αρχές εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε διακοσμητικά κεριά, και ένα κινητό τηλέφωνο 5 κιλά και 270 γραμμάρια κοκαΐνης. 

Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία για την ένταξη επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στο σύστημα πληρωμών IRIS. Οι ‘’ξεχασιάρηδες’’ θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ.  

Στη Γερμανία: Το πρωί ανοίγουν οι κάλπες των τοπικών εκλογών στα κρατίδια της Σαξονίας και της Θουριγγίας. Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό κόμμα AFD – Εναλλακτική για την Γερμανία, θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, και θα γίνει το πρώτο ακροδεξιό κόμμα μετά τον  δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που καταφέρνει να πάρει την πρωτιά σε εκλογές. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις  λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές το AFD προηγείται και στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργο,  Σημαντική πτώση καταγράφει ο κυβερνητικός συνασπισμός του Όλαφ Σολτς, με τα τρία κόμματα μαζί να μην συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από 13% (SPD 7% Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι κάτω του 3% το καθένα) 

Σαρωτικές νίκες επί των ουκρανικών δυνάμεων καταγράφει τις τελευταίες ώρες ο ρωσικός στρατός. Σύμφωνα με το ΒΒC, οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την ουκρανική πόλη Ποκρόβσκ, βασικό κέντρο ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική γραμμή του μετώπου.

Εν αναμονή της  ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ Sounion, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από επίθεση που δέχθηκε στις 21 Αυγούστου από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης κι ενώ έπλεε στην Ερυθρά θάλασσα. Οι Χούθι συμφώνησαν σε προσωρινή εκεχειρία για την ρυμούλκηση του πλοίου προκειμένου να αποφευχθεί η τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλούσε η εκροή στην Ερυθρά θάλασσα δεκάδων εκατομμύριων τόνων οι πετρελαίου που βρίσκονται στα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου.. 

 Στους παρα-ολυμπιακούς το Παρισιού: 

Η Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου κατέκτησε το ασημένιο στα 100 μέτρα κατηγορίας T38 

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης φόρεσε στο στήθος το ασημένιο για την επίδοσή του στα 38,65 μέτρα στον τελικό της κορίνας στην κατηγορία F32 

Δύο χάλκινα στους παρα-ολυμπιακούς του Παρισιού χάρισαν στην Ελλάδα η Έλενα Παπασταματοπούλου και Χριστίνα Γκέντζου στο Τάε Κβον Ντο. 

Η 3η αγωνιστική της  Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια:  

Στις 19:00 Λεβαδειακός – ΑΕΚ 

Στις 19:30 Βόλος – ΟΦΗ 

Στις 20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 

Στα σκορ του Σαββάτου 

Λαμία- Ολυμπιακός: 0 – 3 

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1 

Παναιτωλικός- Πανσερραϊκός: 3 – 0  

 ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική 

Tοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από από 21ναν  έως 31ναν  βαθμούς Κελσίου. 

24,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα