back to top
24.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

24.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Πήρε μπρος ο Ελ Κααμπί

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λαμία επικρατώντας με σκορ 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Ελ Κααμπί (41’, 79’) και ένα του κορυφαίου Ζέλσον (82’).

Τον πρώτο του στόχο ο Ολυμπιακός τον πέτυχε, αφού έκανε το τρία στα τρία στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με σκορ 3-0 της Λαμίας. Η ομάδα του Πειραιά είχε πολύ καλά διαστήματα σε αυτό το ματς, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη που θα μπορούσε να την έχει εξασφαλίσει πολύ νωρίτερα. Για τον Ολυμπιακό άνοιξε λογαριασμό τη φετινή σεζόν ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ (41’, 79’), ενώ το τρίτο το σημείωσε ο Ζέλσον στο 82’ που ήταν από τους κορυφαίους νίκης στη Φθιώτιδα. Η Λαμία πάλεψε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο έψαξε την ισοφάριση, ενώ κορυφαίος της παίκτης ήταν ο Κόστιτς.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Τράβηξε τον Ντόη στην άμυνα δίπλα στον Πιρόλα και στα χαφ ξεκίνησε ο Στάμενιτς που με την Καλλιθέα είχε αρκετά καλή εικόνα. Από την άλλη πλευρά η Λαμία παρατάχθηκε με 3-4-3 έχοντας στη μεσαία γραμμή τους Σαραμαντά, Μέκιτς και Μπίκοφ, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Νούνιες, Φουρτάδο και Βλαχομήτρος.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και ήταν αρκετά δραστήρια. Γρήγορα πήρε τη μπάλα στα πόδια της και έβγαλε πίεση στη Λαμία έχοντας τον Τσικίνιο σε πολύ καλή βραδιά. Ο Βέλντε όπως συνηθίζει μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά είδε τον Κόστιτς να τον σταματάει, ενώ εξίσου καλό ξεκίνημα έκανε και ο Ζέλσον που σταθερά είναι από τους διακριθέντες της ομάδας από τη μέση και μπροστά. Οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα είκοσι λεπτά έκαναν φάσεις παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλά ο Κόστιτς ήταν αυτός που κρατούσε τη Λαμία.

Από το 25’ και μετά η ομάδα του Πειραιά έχασε μέτρα στο γήπεδο και το συγκρότημα του Σατσιά άρχισε να προκαλεί προβλήματα. Είχε ευκαιρία με τον Φουρτάδο και έδειχνε διάθεση να κάνει τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν τους απαραίτητους χώρους. Ο Ζέλσον παρέμενε πολύ δραστήριος και είχε ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Κόστιτς που τον σταμάτησε, αλλά η Λαμία είχε πάρει θάρρος και έβγαινε στην επίθεση. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο 41’ όταν ο πολύ καλός Τσικίνιο έκανε τη μπαλιά στον χώρο για τον Ελ Κααμπί, εκείνος πήρε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κόστιτς που ήταν λίγο έξω από την εστία του. Κάπως έτσι έγινε το 1-0 και αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ο Βλαχομήτρος έφτασε κοντά στο γκολ στο 46’, αλλά ο Τζολάκης είχε σωστή αντίδραση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά από εκείνο το σημείο με τις δυνατές μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν. Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας προσπάθησαν να βγάλουν πίεση ψηλά και να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό. Οι αντιδράσεις που είχε η ομάδα του Πειραιά ήταν σωστές και στην ουσία δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους.

Από το 70’ και μετά ο Ολυμπιακός πάτησε και πάλι γκάζι αναζητώντας το γκολ που θα του εξασφάλιζε τη νίκη και θα ησύχαζε στο φινάλε. Στο 79’ ο Ελ Κααμπί έκανε το 2-0 εκτελώντας τον εξαιρετικό Κόστιτς. Εκεί ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το παιχνίδι, αλλά στο 82’ ήρθε και τρίτο γκολ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ζέλσον έπειτα από πάσα του Ζέλσον. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το πολυπόθητο τρία στα τρία πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες.

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 41’ Ελ Κααμπί, 79’ Ελ Κααμπί, 82’ Ζέλσον

Κίτρινες: 33’ Νούνιες, 62’ Ρινγκ

Συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς –Κορνέζος, Γιαννούτσος (77’ Σάντμπεργκ), Αντράντε – Σαραμαντάς (64’ Γκουίντο), Μέκιτς (64’ Ραντόνια), Μπίκοφ, Ρινγκ – Νούνιες (77’ Δοϊρανλής), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι (85’ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (54’ Κάρμο), Ορτέγκα – Στάμενιτς (85’ Γκαρθία), Έσε – Βέλντε (76’ μασούρας), Τσικίνιο, Ζέλσον – Ελ Κααμπί (85’ Γιάρεμτσουκ).

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα