back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

24.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Πιο ισχυρό το κύμα κακοκαιρίας για την Αττική σήμερα

Διαβάστε επίσης

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Η Αττική θα επηρεαστεί τις μεσημβρινές ώρες. Χθες η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις στο λεκανοπέδιο για άντληση υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων. 24 πυρκαγιές σημειώθηκαν στην Αττική, λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

Σε επιφυλακή η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου και το Συντονιστικό όργανο, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κηρύχθηκε ο δήμος Βόλου από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο. Λόγω της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, της αφόρητης δυσοσμίας και της ανησυχίας για τη δημόσια υγεία οι αρχές συνιστούν την αποφυγή κολύμβησης σε αρκετές παραλίες της Μαγνησίας. Σε αδιέξοδο οι επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα