back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, συναντήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και την διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακο.
Επίσης, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ.

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ ίδιαν συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα έχει κοινή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Κατά τη διάρκεια της 5νθημερης παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αρχηγούς κρατών, επενδυτές και εκπροσώπους της ομογένειας.

Χθες, από το βήμα της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για Το Μέλλον, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις ενώ όπως είπε ‘’υπάρχει ακόμη ευκαιρία προκειμένου να αναστραφεί η καταστροφή με την επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με σημαντικές διμερείς επαφές και ατζέντα το Μεσανατολικό, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη για τη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται σαν τρομοκρατική οργάνωση.
Σε σχετικό δημοσίευμα της η Daily Sabah αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα, την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», εγκαθιδρύοντας διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ζήτησε από τους εταίρους του να βοηθήσουν στην επίτευξη «μίας κοινής νίκης για μία πραγματικά δίκαιη ειρήνη», όπως είπε.

Στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου το ΠΑΣΟΚ, με ενδιάμεση στάση, αύριο Τρίτη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία μεταξύ των 6 υποψηφίων.
«Δεν θα επιτρέψω την παρατεταμένη εσωστρέφεια τύπου ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο νυν Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνολικά 26 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. 20 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, από τις αρχές του έτους έχουν καεί 14.300 στρέμματα δάσους, έναντι 116.000 στρεμμάτων που είναι ο μέσος όρος των καμένων εκτάσεων την τελευταία 20ετία.

Σεισμική δόνηση 4ων βαθμών ρίχτερ εκδηλώθηκε 27 λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ της Κυριακής στα όρια των νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Αχαϊας κοντά στο Καλέτζι.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί – μετά την αναβολή που έλαβε από τον ανακριτή – ο 41νος ετών δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών το 2014. Ο δράστης συνελήφθη την Πέμπτη στον Άγιο Στέφανο, ενώ στην κατ οίκον έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν πλήθος στοιχείων και βιολογικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του συλληφθέντος και τη διασύνδεση του με τη GREEK MAFIA.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Στην Ιταλία, δυο μικρά αδέλφια, ηλικίας 4 και 6 ετών, καθώς και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους κοντά στη Νάπολη, όταν κατέρρευσε το ακίνητο στο οποίο διέμεναν, ανακοίνωσε το ιταλικό πυροσβεστικό σώμα.
Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή ήταν η γιαγιά των νεκρών παιδιών, που διέμενε στον δεύτερο όροφο του ακινήτου. Η μητέρα εξακολουθεί να αγνοείται, κατά τις ίδιες πηγές.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο, με ποσοστό 30,9% , αφήνοντας στην δεύτερη θέση την ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 29,2%.
Η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκεν-κνεχτ» (BSW) κατέλαβε την τρίτη θέση με 13,5%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ήρθε τέταρτο με 12,1%.
Αυτά τα τέσσερα κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο τοπικό κοινοβούλιο.
Οι Πράσινοι με 4,1% και η Αριστερά με 3% μένουν εκτός βουλής, όπως και οι Φιλελεύθεροι.

Αμετακίνητος παραμένει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου: Διαμήνυσε ότι η «αν η Χεζμπολάχ δεν πήρε το μήνυμα, θα το πάρει τώρα».
«Μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης.
Την ανησυχία του ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Η φιλοϊρανική οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά στόχου στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στα σκορ της Κυριακής για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:
Λεβαδειακός – ΟΦΗ: 1 – 1
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: 3 – 1
Ατρόμητος – Λαμία: 4 – 2
Καλλιθέα – ΑΕΚ: 0 – 0

ΚΑΙΡΟΣ
Αρχικά γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική και από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές το απόγευμα. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα