back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πριν από την περιφερειακή σύρραξη η Μέση Ανατολή. Τη βαθύτατη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι από τα σημερινά ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 356 άνθρωποι – ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες – και 1.246 τραυματίστηκαν, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε «περίπου 1.100 στόχους» που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα και στην Βηρυτό προσθέτοντας ότι η φιλοιϊρανική οργάνωση εκτόξευσε περίπου 165 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Ο αρχηγός της νότιας διοίκησης της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι, που αποτελεί στόχο των ισραηλινών δυνάμεων «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος», αναφέρει η οργάνωση.

Να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες συνέστησε στους Λιβανέζους πολίτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με τους πολίτες αλλά με τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράκ ανακοίνωσε απόψε ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί η Αίγυπτος κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση».

Τα στρατιωτικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο «θα οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή στο χάος», υποστηρίζει η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη έως τις 14 Οκτωβρίου, ενώ σε ισχύ έως τις 26 Οκτωβρίου παραμένει η αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό.

Μεταναστευτικό, περιφερειακές εξελίξεις και διμερείς σχέσεις είναι τα θέματα που κυριαρχήσουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 παρά είκοσι αύριο το απόγευμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Άνοιγμα από την Άννα Διαμαντοπούλου στον Παύλο Γερουλάνο λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα μπορούσε ο Παύλος Γερουλάνος να τεθεί επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος. «Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές», απάντησε ο κ. Γερουλάνος.

Αύριο στις 9 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων. Θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Συνεχίζονται οι έρευνες βορειοδυτικά της Σάμου, όπου σήμερα σημειώθηκε νέα τραγωδία με τουλάχιστον 4 νεκρούς και 24 αγνοούμενους από το ναυάγιο φουσκωτής λέμβου που μετέφερε μετανάστες. Στους πέντε ανέρχονται οι διασωθέντες.

Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η αίτηση του δήμου Αθηναίων για αναστολή της μερικής ακύρωσης από τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης απόφασης που απέτρεπε την αθρόα έκδοση οικοδομικών αδειών και ανέγερση κτιρίων βάσει του Νέου Οικοδομικού Κώδικα. Με ανακοίνωσή του ο δήμος χαιρετίζει την απόφαση και προσθέτει ότι «βεβαιώνεται πανηγυρικά ότι όχι μόνο ενήργησε νόμιμα κατ’ αρχήν αλλά και προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και των δημοτών του».

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές της έπεσε μια 14χρονη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με το notia.gr πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που δέχεται το κορίτσι μέσα σε 15 ημέρες. Η 14χρονη υπέβαλλε μήνυση σε βάρος τριών συμμαθητριών της. Δύο από αυτές συνελήφθησαν μαζί και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ το τρίτο κορίτσι δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων θα είναι οι ασθενείς και οι γιατροί όλης της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, λόγω αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν φροντίσει για τις συνταγές τους νωρίτερα.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύεται άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ακομινάτου στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν το θύμα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ. Στο σημείο εντοπίστηκαν επτά κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

H εφαρμογή Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές τις διευθύνσεις IP και τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών της, οι οποίοι παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης και κατ’ επέκταση τη νομοθεσία. Αυτό ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εφαρμογής Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σχιστού από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Παλάσκα, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, λόγω ανατροπής βυτιοφόρου που μετέφερε υγραέριο.

Κλειστή έως τις 6 το πρωί η είσοδος της Αττικής Οδού από Αγία Παρασκευή προς Ραφήνα/Αεροδρόμιο/Μαρκόπουλο, λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος. Κλειστή και η δυτική περιφερειακή Αιγάλεω.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με αραιή συννεφιά το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα