back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφύγει τη διάσπαση αν σκύψει στα κείμενα και στον τρόπο λειτουργίας του

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφύγει τη διάσπαση αν σκύψει πάνω από τα κείμενα και τον τρόπο λειτουργίας του. …Όσοι  διεκδικούν την ηγεσία πρέπει να τοποθετηθούν για αυτά κι όχι αν είναι καλός ή όχι ο αρχηγός, που και αυτό είναι κομμάτι της συζήτησης, με βάση αν υπηρέτησε τη στρατηγική που συναποφασίσαμε» δήλωσε  ο Πρόεδρος της ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, στον απόηχο της επεισοδιακής έγκρισης του χρονοδιαγράμματος που είχε εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, με τον β΄ γύρο την 1η Δεκεμβρίου, εφόσον χρειαστεί.

Παραδέχθηκε «δυσκολίες και αναταραχές στο κόμμα», αλλά διαπίστωσε ότι «υπάρχει έδαφος πολιτικής συνεννόησης, στο οποίο» όπως είπε «πρέπει να δοθεί χώρος από όλους» και ξεκαθάρισε πως πάνω σε αυτό θα δώσει  ο ίδιος την μάχη ώστε να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα.

Καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή του Γιώργου Τραπεζιώτη στον Αθήνα 984, ανέδειξε το επίδικο της εκλογικής συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

«Έχουν κυριαρχήσει αχρείαστες απολυτότητες στο δημόσιο λόγο για το αν είσαι με τον έναν ή με τον άλλον, παρά το κοινό έδαφος και τις ειλημμένες αποφάσεις, που όλοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε, στη βάση της βούλησής μας να ηγηθούμε μιας προοδευτικής συνεργασίας σε προγραμματική βάση στις εκλογές» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ Παππάς.

Απέρριψε τα περί πραξικοπήματος που ακούστηκαν, σε αντίστιξη με τους αποδεκτούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για κατάθεση τροπολογίας με στόχο την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας, σημείωσε  πως «το προϊόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού πρέπει να είναι υποχρεωτικό για τον δανειστή, καθώς και η διεύρυνση των κριτηρίων ευαλωτότητας». Συμπλήρωσε ακόμη πως είναι κρίσιμο «να επανέλθει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με την οριστική υποβολή της αίτησης», καλώντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως θα ήταν καλό να ανοίξει η συζήτηση για την εκλογή ΠτΔ, ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη στάση των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ζήτησε να ακυρώσουν την ψήφο τους υπέρ του πτωχευτικού και να πράξουν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας με νόημα: «Τα κινήματα θέλουν πράξεις, δεν γίνονται με λόγια...Οι διαμαρτυρόμενοι της ΝΔ είχαν υπερψηφίσει και τον πτωχευτικό νόμο και την καθυστερημένη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας του 2021 για την προστασία των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα να τιτλοποιηθεί το 90 % των κόκκινων δανείων και όποια προστασία περίσσεψε, να ισχύει για τα μη τιτλοποιημένα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα