back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Λουτρό αίματος στο Λίβανο, όπου σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τουλάχιστον 492 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους 35 παιδιά και 58 γυναίκες – από τις ισραηλινές επιδρομές. 1.645 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι εκτοπισμένοι.
Το Τελ Αβίβ συνεχίζει να βομβαρδίζει και τη Γάζα, όπου τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο.
Τη βαθύτατη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι κατά τις χθεσινές επιδρομές σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός τρομοκρατών της Χεζμπολάχ. Με την οργάνωση να τονίζει ότι ο αρχηγός της νότιας διοίκησης Αλί Καράκι, που αποτελεί στόχο των ισραηλινών δυνάμεων «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος».
Να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες συνέστησε στους πολίτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με τους πολίτες αλλά με τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητεί η Αίγυπτος κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση».
Τα στρατιωτικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο «θα οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή στο χάος», υποστηρίζει η Τουρκία.
Οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου.
Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη έως τις 14 Οκτωβρίου, ενώ σε ισχύ έως τις 26 Οκτωβρίου παραμένει η αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό.

Μεταναστευτικό, περιφερειακές εξελίξεις και διμερείς σχέσεις είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 παρά είκοσι το απόγευμα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη. Η συνάντηση που διήρκησε περίπου 20 λεπτά επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο και στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.
Για εποικοδομητική συζήτηση, έκανε λογο ο κύπριος πρόεδρος.

Την υποψηφιότητά του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «Είμαι εδώ», προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Και εγώ εδώ είμαι», απάντησε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.
«Εκτιμώ ότι ο αγώνας αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο από το ποιος θα είναι ο επικεφαλής. Είναι πολύ πιο δύσκολος και απαιτεί μεγαλύτερες συνθέσεις. Με αυτή την έννοια βάζω τον εαυτό μου σε αυτές τις συνθέσεις» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Ολγα Γεροβασίλη.

Άνοιγμα από την Άννα Διαμαντοπούλου στον Παύλο Γερουλάνο λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα μπορούσε ο Παύλος Γερουλάνος να τεθεί επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.

«Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές», απάντησε ο κ. Γερουλάνος.
Στις 9 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων. Θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Συνεχίζονται οι έρευνες βορειοδυτικά της Σάμου, όπου χθες σημειώθηκε νέα τραγωδία με τουλάχιστον 4 νεκρούς και 24 αγνοούμενους από το ναυάγιο φουσκωτής λέμβου που μετέφερε μετανάστες. Στους πέντε ανέρχονται οι διασωθέντες.

Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η αίτηση του δήμου Αθηναίων για αναστολή της μερικής ακύρωσης από τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης απόφασης που απέτρεπε την αθρόα έκδοση οικοδομικών αδειών και ανέγερση κτιρίων βάσει του Νέου Οικοδομικού Κώδικα.
Με ανακοίνωσή του ο δήμος χαιρετίζει την απόφαση και προσθέτει ότι «βεβαιώνεται πανηγυρικά ότι όχι μόνο ενήργησε νόμιμα κατ’ αρχήν αλλά και προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και των δημοτών του».

Χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων θα είναι οι ασθενείς και οι γιατροί όλης της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, λόγω αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν φροντίσει για τις συνταγές τους νωρίτερα.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύεται άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ακομινάτου στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν το θύμα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ. Στο σημείο εντοπίστηκαν επτά κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και στις 9.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΕΚΠΑ.

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά σήμερα η Hellenic Train λόγω στάσης εργασίας που έχει ανακοινωθεί από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, από τις έξι το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

Κλειστή έως τις 6 το πρωί η είσοδος της Αττικής Οδού από Αγία Παρασκευή προς Ραφήνα/Αεροδρόμιο/Μαρκόπουλο, λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος. Κλειστή και η δυτική περιφερειακή Αιγάλεω.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιή συννεφιά το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα