back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος συναγερμός για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, τους σφοδρότερους που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 492 ανθρώπων και τον τραυματισμό συνολικά ως τώρα περισσότερων από 4.000.

Το δραματικό μήνυμα ότι «βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου» εκπέμπουν οι Βρυξέλλες, μέσω του Ζοζέπ Μπορέλ. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποίησε ότι “η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι «επικίνδυνη για όλη την περιοχή».  

Γαλλία και Αίγυπτος ζήτησαν να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν «στέρεες ιδέες» για την αποκλιμάκωση, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Ουάσιγκτον τάσσεται εναντίον χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.   

Να ληφθούν διεθνή μέτρα ζητάει η Άγκυρα και καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο. Για επιθέσεις “αδιακρίτως” από την πλευρά του Ισραήλ κάνει λόγο η Κίνα.  

Στην εκτίμηση ότι βρισκόμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ σε αυτά που ήθελε να πετύχει το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας  προχώρησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Σωτήρης Σέρμπος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, λέγοντας ότι το κλειδί βρίσκεται στο τι θα κάνει το Ιράν το οποίο δείχνει ότι θέλει να αποφύγει περιφερειακό πόλεμο. “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον πρέπει να μας απασχολήσει ότι την ΕΕ δεν την λαμβάνει κανείς υπόψη” υπογράμμισε.

Με στόχο να επιβεβαιωθεί η βούληση για διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται στις 7 παρά 20 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Πρόκειται για την έκτη συνάντηση των δύο ηγετών αφότου ξεκίνησε- πέρυσι τον Ιούλιο από το Βίλνιους της Λιθουανίας- η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο χωρών και για την τρίτη μέσα στο 2024. Αναμένεται να γίνει επισκόπηση της πορείας των διμερών σχέσεων, ενώ στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται το μεταναστευτικό και το Κυπριακό. 
 

Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Εσωτερικών της ΤουρκίαςΑλί Γερλίκαγιαύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου.  

Οι δύο άνδρες, κατά πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.  

Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από τη ΝΔ «γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες και καταγγελίες, χωρίς να τις διαβιβάζει στον μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη», είπε το πρωί στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.  

Η διαγραφή του Μάριου Σαλμά ήρθε μετά τις καταγγελίες του για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας “Το δημόσιο συμφέρον εξαρτάται από την ευρύτερη συμμετοχή συνυποψήφιων πλειοδοτών. Δεν είναι πλειοδοτικός ένας δημόσιος διαγωνισμός όταν δεν υπάρχουν τουλάχιστον δυο υποψήφιοι. Ο κ. Σαλμάς έκανε κάποιες επισημάνσεις και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τις ξανασκεφτείείπε στον σταθμό μας ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας 

«Σιγά μην άφηναν έναν βουλευτή τους να επιβεβαιώνει ότι το πάρτι στον Πολιτισμό αφορά τους ίδιους τους φίλους του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει για την υπόθεση η Νέα Αριστερά.  

Βολές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη -μέσω του Αθήνα 9.84- κατά του Στεφανου Κασελλάκη ο οποίος χθες ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, με την φράση “Είμαι εδώ”. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τον χαρακτήρισε λίγο για την πολιτική, έκανε λόγο για κατάντια και ευτελισμό και τον εγκάλεσε ότι λειτουργώντας περισσότερο ως celebrity κατάφερε να στρέψει εναντίον του ακόμη κι όσους τον στήριξαν όπως ο Παύλος Πολάκης κι ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο κ. Σπίρτζης ανέδειξε επίσης το αίτημα για επαναφορά της πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από συγκρότηση Κεντροαριστερού φορέα εκφράζοντας τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προανήγγειλε τη φυγή του από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Κασσελάκη. 

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε στον Αθήνα 9,84 ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.   

“Ο κ. Κασσελάκης εξελέγη και πέρυσι χωρίς τη δική μου ψήφο. Τη σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την περνάω μέσα από το φίλτρο του τι θα κάνει ο κ. Κασελάκης” όπως είπε.  

Απόψε στις 9 στην ΕΡΤ η τηλεμαχία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι θεματικές ενότητες. Κατά τη διάρκεια του debate θα έχουν το δικαίωμα  να απευθύνουν 5 φορές ερώτηση σε συνυποψηφίους τους, έχοντας τη δυνατότητα να επανέλθουν με ερώτηση και ανταπάντηση. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί απευθείας και από τον Αθήνα 9.84 

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά σήμερα η Hellenic Train λόγω στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, από τις έξι το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.  

Ένα μωρό 5 μηνών και η γιαγιά του αγνοούνται στην Τοσκάνη μετά από υπερχείλιση ποταμού που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Πίζας και του Λιβόρνο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τον πατέρα,  την μητέρα και τον παππού του μωρού. Πρόκειται για τουρίστες που βρίσκονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Ιταλία. 

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιή συννεφιά. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα