back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή. Νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εξαπολύει το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Υπάρχουν θύματα, μεταδίδει το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους. Από τα έως τώρα πλήγματα, έχουν σκοτωθεί 569 άνθρωποι, ανάμεσά τους 50 παιδιά.

Εν τω μεταξύ, για «πρώτη φορά» σημερα ο Ισραηλινος στρατός ανακοίνωσε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο εναντίον του Τελ Αβίβ, ο οποίος αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Μετά τη Γάζα και την κατεχόμενη δυτική Όχθη, ο Λίβανος έχει πλέον μετατραπεί σε ενεργό μέτωπο, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρινί, κάνοντας λόγο για “τριπλή τραγωδία”.

Συνεδριάζει εκτάκτως -στη μια μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος- το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ύστερα από αίτημα της Γαλλίας.

Δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με ταξιδιωτικές οδηγίες τους, καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

Ανέβαλλε κατά μια μέρα την αναχώρηση του για Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Βήμα- βήμα συνεχίζεται η διαδικασία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν κατά την χθεσινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την αμοιβαία βούληση για διατήρηση του ήρεμου κλίματος στις διμερείς σχέσεις, στην βάση της θετικής ατζέντας, και συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό, για το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση των υπουργών Μετανάστευσης των δύο χωρών.

Όπως τόνισε για το ζήτημα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, στόχος είναι «να σταματούν οι βάρκες πριν εισέλθουν στο νερό και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την συνεργασία των τουρκικών αρχών».

Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η σύγκληση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, τον Ιανουάριο του 2025, στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια , o κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας -όπως είπε- παρά τις δυσκολίες, να εξομαλύνει τη σχέση μας με την Τουρκία, να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής και να συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την κρίση στη Μέση Ανατολή”. “Είναι προς το συμφέρον όλων να εργαστούμε για την αποκλιμάκωση και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο”, συμπλήρωσε.

Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου αναμένεται να επισημάνει τις πάγιες θέσεις για το Κυπριακό, απαντώντας επί της ουσίας και στον Ταγίπ Ερντογάν που έθεσε ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με ανάρτησή του, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητες για τις δραστηριότητες του φορέα “Πρόληψης”, που σχετίζεται άμεσα με την ανεξάρτητη βουλευτή, Αθηνά Λινού.

Το πολιτικό τους στίγμα σε μια τηλεμαχία διάρκειας τριών ωρών έδωσαν οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με πολιτικές θέσεις, εκατέρωθεν βολές, αιχμηρά σχόλια και.. αντίπαλο πόλο τη ΝΔ. Παρά τις όποιες διαφορές, κοινός παρονομαστής για τους υποψηφίους, όπως δήλωσαν εξερχόμενοι της ΕΡΤ, ήταν η πολιτισμένη συζήτηση πoυ στόχο είχε να κινητοποιήσει τους πολίτες στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Σοκάρουν τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη βία που υπέστη το 14χρονο κορίτσι από τις συμμαθήτριές της στη Γλυφάδα. Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και μια τρίτη ανήλικη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και άλλων δραστών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το κάλεσμα για τη βία κατά της 14χρονης έγινε μέσω των social media. Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι παρόντες έμειναν αμέτοχοι απέναντι στο περιστατικό και κανείς δεν κάλεσε για βοήθεια η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο ΕΡΤ news. Όπως είπε από τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη εφαρμογή «Safe Youth», που θα δίνει την δυνατότητα στο παιδί το οποίο θα βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση να μπορεί να πατήσει το κουμπί πανικού ώστε να βρεθεί κοντά του η αστυνομία. .

Επιπλέον 1,2 δισ.ευρώ έσοδα από ΦΠΑ εισέπραξαν το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος του 2024 τα δημόσια ταμεία του κράτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου ΟΙκονομικών. Η αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ αποδίδεται στην ακρίβεια τροφίμων και υπηρεσιών αλλά και στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα pos που συντελούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

 

Περιθώριο πέντε εβδομάδων δίνει το ΥΠΟΙΚ στους οδηγούς ταξί προκειμένου να κολλήσουν στο όχημα την ειδική ταμπέλα που ενημερώνει τους πελάτες ότι δέχονται πληρωμές και μέσω POS. Όσοι ιδιοκτήτες ταξί αρνηθούν να συμμορφωθούν θα λαμβάνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά παράβαση.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε μετά από μήνες αναμονής και έντονες αντιδράσεις το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον προσωπικό γιατρό από το υπουργείο Υγείας. Με το νέο νομοσχέδιο, επιχειρείται η προσθήκη στο σύστημα επιπλέον 2.500 προσωπικών γιατρών, ενώ όσοι επιλέγουν τις ειδικότητες της Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής και της Εσωτερικής Παθολογίας, θα λαμβάνουν εφάπαξ έως 40.000 ευρώ μεικτά. Ξεκινά επίσης, η πρώτη φάση δωρεάν πρόσβασης 530.000 παιδιών έως 16 ετών σε Προσωπικό Παιδίατρο.

Ξεκινούν από τον Οκτώβριο οι ετήσιοι εμβολιασμοί κατά της γρίπης. Τα αντιγριπικά εμβόλια χορηγούνται δωρεάν από τα ασφαλιστικά Ταμεία και πραγματοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιο Ευγενίδη. αναμένεται να ενεργοποιηθεί και φέτος η ειδική πλατφόρμα για τη χορήγηση από τα φαρμακεία των συμβατικών αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή». Από φέτος, προβλέπεται να γίνονται στα φαρμακεία και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Συναγερμός πριν λίγη ώρα στο 2ο νηπιαγωγείο Κυμίνων στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκαν κάλυκες από όπλο στην αυλή του σχολείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έσπευσε όχημα της ΟΠΚΕ και περιπολικό προκειμένου να ελέγξει τον χώρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα