back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπολύει πλήγματα “ευρείας κλίμακας” στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού αναχαίτισε , όπως υποστηρίζει, πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Τελ Αβίβ. Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις θα μας ενημερώσει ο Κώστας Ράπτης…

Στις διεθνείς αντιδράσεις

«Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», λένε το Ιράκ, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Η Κίνα «θα υποστηρίξει» το Ιράν «όποια κι αν είναι η εξέλιξη της διεθνούς και περιφερειακής κατάστασης», σημείωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σε συνάντηση που είχε με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Αργά τη νύχτα, έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αίτημα της Γαλλίας.

Στο μεταξύ η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την παρέμβασή της στις εργασίες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Κράτος του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται από έξωθεν επιθέσεις αλλά συγχρόνως ζητάμε από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό που, σε μεγάλη βαθμό, είναι επίσης θύμα της Χαμάς και των καταστρεπτικών επιλογών της.

“Δεν με ενδιαφέρει απλώς να διαχειρίζομαι τις υποθέσεις του κράτους, αλλά να διασφαλίσω ότι η Ελλάδα θα γίνει μία χώρα που πραγματικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Έθεσε ξανά ως βασικούς στόχους της δεύτερης τετραετίας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο σε Ελληνοαμερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Με αιτήματα για δύο διαφορετικές υποθέσεις προσήλθε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Παύλος Πολάκης.

Το πρώτο θέμα αφορά την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε ομόφωνη αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και το δεύτερο το μέτωπο που έχει ανοίξει με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Αθηνά Λινού, εγκαλώντας την ότι με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας φαίνεται να εμπλέκεται σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος άνω των 5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε έξω από το δικαστήριο και στην υποψηφιότητά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει πει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα.

Το πολιτικό τους στίγμα σε μια τηλεμαχία τριών ωρών έδωσαν χθες βράδυ οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με εκατέρωθεν βολές και αιχμηρά σχόλια. Και οι 6 απηύθυναν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, ενώ στις αναφορές τους απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταδείχθηκε ως αντίπαλος πόλος η ΝΔ.

Παρά τις όποιες διαφορές, κοινός παρονομαστής, όπως δήλωσαν εξερχόμενοι της ΕΡΤ, ήταν η πολιτισμένη συζήτηση πoυ στόχο είχε να κινητοποιήσει τους πολίτες.

Tην άρση της ασυλίας των ανεξάρτητων βουλευτών, προερχόμενων από τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνου Φλώρου και Διονύση Βαλτογιάννη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με ομόφωνη απόφαση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Απριλίου έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο Κώστας Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Δύο 17χρονοι συνελήφθησαν στην Ερμιόνη της Αργολίδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες απείλησαν αρχικά έναν 12χρονο στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος και ακολούθως του επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο. Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των δύο 17χρονων όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους.

Σημαντικό πλεονέκτημα παρουσιάζει η υποψήφια των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στην τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters/Ipsos το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν χθες φέρνουν τη νυν αντιπρόεδρο να προηγείται με 47% έναντι 40% του πρώην προέδρου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Και ο καιρός: Σχεδόν αίθριος ο καιρός στην Αττική πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά . Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα