back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Την πιθανότητα ενός ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή δεν απέκλεισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης.
Αίγυπτος, Ιράκ και Ιορδανία υποστηρίζουν πως το Ισραήλ σπρώχνει την περιοχή σε γενικευμένο πόλεμο.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα». Ο Μικάτι κατήγγειλε πως το Ισραήλ παραβιάζει τη λιβανική εθνική κυριαρχία.
«Στον Λίβανο έχει ξεσπάσει πλέον επίγεια κόλαση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην κρίση.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο και να σιγήσουν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πόλεμος «έχει διαρκέσει υπερβολικά πολύ προκαλώντας χωρίς καμιά δικαιολογία τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων».
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ξεπερνούν τις 90.500 οι εκτοπισμένοι λόγω των ισραηλινών πληγμάτων από τις αρχές της εβδομάδας στον Λίβανο.
Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν χθες από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ.

Την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Αποκλεισμό της από debate στο Mega το οποίο θα διεξαχθεί με τέσσερις αντί για έξι υποψηφίους καταγγέλλει η Νάντια Γιαννακοπούλου σε επιστολή της προς τους συνυποψηφίους της.
Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει εξωθεσμική παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος με τον αποκλεισμό της ίδιας και του Μιχάλη Κατρίνη και καλεί τους 4 συνυποψηφίους της να μην συμμετάσχουν σε αυτή τη «διαδικασία ντροπής», όπως την χαρακτηρίζει.

Αναστολές και τροποποιήσεις σήμερα στα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των Προαστιακών γραμμών λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στη Γραμμή 3 του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το περιστατικό με φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα κάτω από συρμό του Ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Νερατζιώτισσα και Ειρήνη.
Με ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ. διευκρινίζει πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό και πως αυτός δεν εμφανίζει ορατές ζημιές. Έρευνα για τα ακριβή αίτια διεξάγει η Πυροσβεστική.

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με αποπληρωμή έως και 60 δόσεις και ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους οφειλέτες, για τους οποίους θεσπίζεται επιπλέον απαλλαγή από τις προσαυξήσεις έως και 95%, περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Επίσης, παγίως, θεσπίζεται η δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές σε δήμους που υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο νοσηλεύεται η Μαρινέλλα, η οποία κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο κατέρρευσε στη σκηνή. Η εταιρεία παραγωγής της συναυλίας ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ξαφνική αδιαθεσία στο τρίτο τραγούδι, και οι γιατροί συνέστησαν περαιτέρω εξετάσεις. Oι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 375 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας, ακόμη κι αν ο εχθρός θέσει κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία μας, με τα συμβατικά όπλα», δήλωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία πολλών κορυφαίων αξιωματούχων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Με 3-1 ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ από τη Γαλατασαράι στην Τουρκία, στον πρώτο αγώνα για τη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τo απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα