back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Η Νέα Αριστερά πιστεύει στις συμμαχίες με συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος για τα κόκκινα δάνεια, την ακρίβεια και την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη,

Χαρακτήρισε ληστεία αυτό που συμβαίνει με τις τιμές των τροφίμων, ζήτησε να μπει πλαφόν στο ρεύμα, τόνισε πως κατέρρευσε το αφήγημα του οικονομικού επιτελείου ότι τα κέρδη των τραπεζών -δήθεν- στηρίζουν την κοινωνία, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Λαϊκού Μετώπου και συμμαχιών με την πολιτική Οικολογία, την Σοσιαλδημοκρατία κι άλλες δυνάμεις για να γυρίσει σελίδα η χώρα, απέρριψε τον όρο Κεντροαριστερά, επισήμανε ας πως το πρόβλημα δεν είναι να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι πολιτικές του, ενώ  στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή.

*ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ

«Συντελείται γενοκτονία στην Παλαιστίνη με ευθύνη του Ισραήλ και της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, που εξαπολύει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στον Λίβανο, οδηγώντας την περιοχή και τον κόσμο, σε μια διαδικασία συνολικής ανάφλεξης, με εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΕΕ για την προμήθεια όπλων στο καθεστώς του Τελ Αβίβ.

Οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο συναρτώνται κι από τον τρόπο που τοποθετείται στα μικρά και στα μεγάλα θέματα, που ωστόσο, δεν τίθενται σε μεγάλο βαθμό. Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση καταδίκης της αρχικής επίθεσης στο Λίβανο, με γενικόλογες συστάσεις αυτοσυγκράτησης, αλλά όλα αυτά δεν φτάνουν μπροστά στο μακελειό… Πως μπορείς να υποστηρίζεις το δικαίωμα της Κύπρου, στη βάση του διεθνούς Δικαίου, αν δεν υπερασπίζεσαι με τον ίδιο τρόπο το δικαίωμα της Παλαιστίνης; Δεν είναι a la carte το διεθνές Δίκαιο..Η ακροδεξιά έχει καταφέρει να κερδίσει πόντους χρησιμοποιώντας μια αντιπολεμική ατζέντα, στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.»

*Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Δεν βγαίνει ο μήνας ακόμα κι όταν ένα εργαζόμενος δουλεύει όλη μέρα….’Έχει καταρρεύσει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι τα κέρδη από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες στηρίζουν την κοινωνία, με κάποιο τρόπο….

Οι εταιρίες ενέργειας δουλεύουν με 600% κέρδος, οι τράπεζες παρουσιάζουν 8 δις κέρδη σε δύο χρόνια, ρεκόρ κερδοφορίας καταγράφει και η ελληνική οικονομία με τα κέρδη -ως ποσοστό του εγχώριου ΑΕΠ- να μας κατατάσσουν στην 3η θέση της ευρωζώνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η δεύτερη χειρότερη στους μισθούς».

*ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

«Πρέπει να μπει πλαφόν στο ρεύμα.. Έχουν ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα συνδικάτα. Υπάρχει μια Ομοσπονδία, η οποία φρόντισε να περνάει το 6ημερο εργασίας και να μην προκηρύξει ούτε μια απεργία..»

*ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

«Δυστυχώς, είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία -σε αυτή την κατεύθυνση- δυνάμεων που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Ελληνική Λύση, χωρίς πάντως να μιλούν για τα εργασιακά. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όταν η ΑΔΑΕΕ ήταν έτοιμη να βάλει 100 ευρώ πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές, άλλαξε η σύνθεσή της χάρη στις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης..»

*Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

«Δική μας πρόταση, η δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου. Επειδή θέλουμε να δουλέψουμε για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Λέμε ναι στον κοινωνικό διάλογο, με στόχο να συγκροτηθεί κάτι που θα διώξει όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τις πολιτικές του για τη χώρα.

Εμείς, δεν υιοθετούμε τον όρο Κεντροαριστερά που θυμίζει Μπλερισμό, αλλά πιστεύουμε στις συμμαχίες. Με την πολιτική Οικολογία, την Σοσιαλδημοκρατία κι άλλες δυνάμεις.

Φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αντικειμενικό πρόβλημα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023, που αποτελεί την αφετηρία της κρίσης…Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, αλλά πρέπει να συναντηθούμε  και σε κάποιο αγώνα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα