back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε μάστιγα εξελίσσεται η βία ανηλίκων εντός και εκτός σχολείων. Τρεις μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου, όπου τον κράτησαν «όμηρο», καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο τις πράξεις τους. Το 14χρονο θύμα κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και συνελήφθησαν δύο 14χρονοι κι ένας 15χρονος που διώκονται με κακούργημα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μαθητής της Β΄ γυμνασίου γρονθοκόπησε τον διευθυντή του σχολείου του, σύμφωνα με το cretalive.gr. Το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Μιλώντας στο ίδιο τοπικό μέσο, ανέφερε ότι ο μαθητής τον περίμενε και του επιτέθηκε επειδή ενημερώθηκαν οι γονείς του πως βρισκόταν σε ομάδα καταληψιών, που χθες είχαν κλείσει το σχολείο. Ο έφηβος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πέντε τραυματίες σε συμπλοκή νεαρών χθες βράδυ έξω από γυμνάσιο στα Ιωάννινα. Ο ένας φέρει χτύπημα από κλομπ ή σιδερόβεργα. Προσαγωγές υπόπτων, αλλά και γονέων ανήλικων μαθητών.

Στον Συνήγορο Του Πολίτη διαβιβάζεται με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη η έρευνα για την υπόθεση θανάτου του 37χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράμ Ασίκ, στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών του, επί 9 ημέρες πέρασε από 5 αστυνομικά τμήματα και δεν του επετράπη η επικοινωνία με την οικογένεια ή τη δικηγόρο του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση αυτή πάρθηκε «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική πολιτεία και τις δικαστικές αρχές να προστατέψουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, τονίζοντας πως είναι προφανές ότι θα πρέπει ειδικά να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο των αυτουργών του βασανισμού του Μοχάμεντ.

Να αποδοθούν ευθύνες ζήτησε η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων, μιλώντας στο κανάλι «Kontra».

Εν τω μεταξύ σε συλλήψεις μετατράπηκαν 2 από τις 4 προσαγωγές που έγιναν χθες το βράδυ μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το επεισόδιο που ακολούθησε με αστυνομικές δυνάμεις στην Πλατεία Βικτωρίας.

Ακραία αντιμεταναστευτική ρητορική χρησιμοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Θεανούς Φωτίου από τη Νέα Αριστερά για την υποβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας των προσφυγικών πληθυσμών.

Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε τρεις φορές τον όρο «λαθρομετανάστης», λέγοντας ότι «δεν μπορεί τα έξοδά του να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, και ότι πρέπει να είναι διεθνή χρήματα». Απευθυνόμενος μάλιστα στην κ. Φωτίου, της είπε: «Θέλετε να βγάλουμε και τους Έλληνες από τα σπίτια τους για να είστε ευχαριστημένοι;».

Για αντιανθρωπιστικό λόγο και ακροδεξιό σόου του υπουργού, έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Αριστεράς. Στη δευτερολογία του, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τη βουλευτή να αφήσει την καραμέλα περί ακροδεξιάς γιατί, όπως είπε, γίνεται ντεμοντέ, ενώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Γερμανίας διερωτώμενος αν ο Σολτς που αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα είναι ακροδεξιός.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης Τάσου Οικονομόπουλου, κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον υπουργό Υγείας, μιλώντας για παράτυπους – παράνομους μετανάστες και όχι για λαθρομετανάστες και απορρίπτοντας τα περί εποίκων που ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Νίκης.

Πάντως, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα κύματα εκατομμυρίων προσφύγων που θα προκαλέσει μία ανάφλεξη στο Λίβανο, λέγοντας ότι «εκεί όλες οι στρατηγικές πάνε στράφι». Επίσης, ανέφερε ότι εάν η κρίση είναι σφοδρή, θα ζητηθεί περισσότερη χρηματοδότηση από το 1,6 δις που λαμβάνει η Ελλάδα για την περίοδο 2021 – 2027.

Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, στην κάτω Γαλιλαία, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του σιιτικού κινήματος, που δηλώνει πως απαντά στα “‘άγρια” πλήγματα του Ισραήλ εναντίον τοποθεσιών και αμάχων στον Λίβανο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τέσσερα drones και βλήματα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προερχόμενα από τον Λίβανο. Τα drones, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναχαιτίστηκαν, όπως και κάποιες από τις ρουκέτες.

Τα ξημερώματα, εννέα άνθρωποι από την ίδια οικογένεια, ανάμεσά τους 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που έγινε στη μεθοριακή πόλη Σεμπάα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της στο Reuters.

Νεκροί και 5 Σύροι στρατιώτες σε ισραηλινή επιδρομή στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο ζητά επισήμως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, και αφορά όχι μόνο τους δικαστές, αλλά όλο τον δημόσιο τομέα.

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν θα εκδηλωθεί δημόσια υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελου τάχθηκε μιλώντας στο ΟΡΕΝ η Όλγα Γεροβασίλη. “Αν επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει”, τόνισε

Σε δωρεάν παροχή καφέ κάδων στους κατοίκους των Πετραλώνων, προχωράει ο δήμος Αθηναίων. Περισσότερα από τον Μιχάλη Λεγάκη…

7χρονο αγόρι δολοφονήθηκε στην Ινδία σε τελετή θυσίας που είχε στόχο να φέρει καλοτυχία στο σχολείο του. Για τη σοκαριστική υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία ως 32 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα