back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία από τα πολλαπλά περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων  εντός και εκτός σχολείων. Συμπλοκή ανηλίκων, που κατέληξε σε τραυματισμό με μαχαίρι δύο εξ’ αυτών, έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές. Αναζητείται ένας 16χρονος, που φέρεται να είχε στην κατοχή του το μαχαίρι.

Νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ο μαθητής που το πρωί χτύπησε τον διευθυντή του 9ου Γυμνασίου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η Αστυνομία κατά τον νόμο θα προχωρήσει σε δικογραφία σε βάρος του. Την ίδια ώρα, με την επιβολή αναμορφωτικού μέτρου αφέθησαν ελεύθεροι οι 3 μαθητές Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται ότι εγκλώβισαν συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου και δεν τον άφηναν να αποχωρήσει, καταγράφοντας παράλληλα τις πράξεις τους με κινητό. Επίσης, 5 νεαροί τραυματίστηκαν σε συμπλοκή χθες το βράδυ, έξω από Γυμνάσιο στα Ιωάννινα. Άλλες δύο συλλήψεις μαθητριών στην Πάτρα για σωματική βλάβη και εξύβριση.

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί η καταγγελία πατέρα στην Αλεξανδρούπολη ότι το πεντάχρονο παιδί του, μουσουλμανικής οικογένειας έπεσε θύμα βιασμού σε διάλειμμα του νηπιαγωγείου από άλλους δύο, επίσης πεντάχρονους συμμαθητές του, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Την υπόθεση ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν προσαχθεί οι γονείς των παιδιών που υπέδειξε ο πατέρας του πεντάχρονου. Οι αρχές αναζητούν και την δασκάλα του νηπιαγωγείου ενώ η αρχική εξέταση από τον ιατροδικαστή έδειξε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.  Επίσης οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο η καταγγελλόμενη κακοποίηση να έγινε εκτός νηπιαγωγείου, από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.

Στον Συνήγορο Του Πολίτη διαβιβάστηκε με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη η έρευνα για την υπόθεση θανάτου του 37χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράμ Ασίκ, στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών του, επί 9 ημέρες δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με την οικογένεια ή τη δικηγόρο του. Το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα θα επισκεφτεί σε μία ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παπάς, όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ.  Υπέρ της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελου τάχθηκε μιλώντας στο ΟΡΕΝ η Όλγα Γεροβασίλη. “Πέρασε ένας χρόνος αυτογελοιοποίησης και αυτοεξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν διορθώνεται εύκολα”, ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο  Γιώργος Τσίπρας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό το οποίο θα έπρεπε να καλυφθεί, αλλά ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί. “Δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, στην ουσία μιλάμε για επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιου άλλου κόμματος”, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ διακρίνεται από συνέπεια, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό, χωρίς αντιπαραθέσεις και τοξική σύγκρουση”, δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας τη δημόσια δέσμευση των συνυποψηφίων του για την προεδρία του κόμματος ότι θα είναι υποψήφιοι στις πρώτες εθνικές εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στη χθεσινή σύγκρουση με τον Χάρη Δούκα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως “αν έχει γράψει κάτι προσβλητικό κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ, κακώς. Πρέπει να υπάρχει μια ηθική συμπεριφορά, μια σοβαρότητα με αξιοπρέπεια, αλλά προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των τραπεζών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “τους ενόχλησε βαθιά, που τόλμησα και είπα ότι η ΔΕΗ έχει μπροστά ένα δέλτα, το “Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού”.

Έχω βάλει στόχο να προσέλθουν στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ 400.000 πολίτες, γιατί πιστεύω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει την επόμενη ημέρα το πολιτικό σύστημα», τόνισε σε δηλώσεις της από την Πάτρα, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

“Το θέμα είναι να είμαστε σταθεροί, να λέμε τις απόψεις μας, να πείθουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται”, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Παύλος Γερουλάνος.
Ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε και σήμερα το Ισραήλ σε διάφορα σημεία της επικράτειας του Λιβάνου. Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα αναμένει την ομιλία του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Περισσότερα θα μας πει ο Βαγγέλης Σαρακηνός…

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους το ύψος της έκδοσης ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και θα μπορούν να προμηθευτούν και φυσικά πρόσωπα.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών η μεγάλη κυρία του βρετανικού κινηματογράφου Maggie Smith. Είχε βραβευθεί με δυο Όσκαρ, πέντε βραβεία BAFTA, τέσσερα βραβεία Emmy, τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Tony. Ήταν από τις λίγες ηθοποιούς που κέρδισε το Triple Crown of Acting.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί, και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα