back to top
30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ρωμανός: Με τον ίδιο εκλογικό νόμο οι επόμενες κάλπες

Διαβάστε επίσης

«Στις επόμενες κάλπες θα πάμε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση επί του θέματος, το ξεκαθάρισε  ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ» επισήμανε στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σπεύδοντας να κλείσει το ζήτημα, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά από δήλωση του Υπουργού Υγείας και πυροδότησε ποικίλα σενάρια, παρά τις απορριπτικές τοποθετήσεις άλλων υπουργών, καθώς και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για προσωπική θέση του Άδωνι Γεωργιάδη.

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΠτΔ

Στη συνομιλία με τους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη, ο κ Ρωμανός χαρακτήρισε πρόωρη, αλλά και προσβλητική τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφής στιγμής υπάρχει εν ενεργεία Πρόεδρος της χώρας.

«Τη συζήτηση αυτή θα την ανοίξει ο πρωθυπουργός. Σε λίγους μήνες θα ασχοληθούμε με  το ζήτημα και τότε θα με ρωτήσετε. Είναι προσβλητικό να συζητάμε αυτή τη στιγμή, ενώ υπάρχει εν ενεργεία Πρόεδρος».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Με αφορμή ερώτηση για τον εορτασμό στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης  της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «η εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο θα είναι χαλαρή, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός κι αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να τροφοδοτήσουν μια συζήτηση -επηρεαζόμενοι από όσα συμβαίνουν σε άλλα κόμματα- και να εφεύρουν ζητήματα στο εσωτερικό της ΝΔ».

*ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΝΔ

Σχετικά με τα περί στροφής της ΝΔ στην Κεντροαριστερά,  σχολίασε: «Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα. Η κυβέρνηση διανύει τον έκτο χρόνο της θητείας της με έναν πρωθυπουργό από τους πιο ισχυρούς στην Ευρώπη, με μια εικόνα της χώρας που έχει αλλάξει κι ακολουθούνται πιστά οι ιδρυτικές αξίες και αρχές της Νέας Δημοκρατίας .. Τις υπηρετούν όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη».

*ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ 11

Στη συνέχεια ανέφερε «Από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν απαντηθεί  4500 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ από υπουργούς της ΝΔ. Αυτό είναι αυτονόητο και δημιουργικό για εμάς, δε συνιστά οποιαδήποτε λογική κριτικής, όπως πάει να εργαλειοποιηθεί. Είναι άλλο από την υπόθεση Σαλμά που οδήγησε στη διαγραφή του. Είναι θετικό να κάνουν ερωτήσεις οι βουλευτές και θα εξακολουθήσουν να γίνονται….. Όλα αυτά σε μια κυβέρνηση ενώ δεν υπάρχει σοβαρή αντιπρόταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης…. Έχουμε έλλειψη αντιπολίτευσης γεγονός που δεν βοηθά να συζητούνται τα ουσιαστικά, καθώς στον πολιτικό διάλογο αφιερώνεται πολύς χρόνος στην ενασχόληση με ζητήματα παραπολιτικής και θέματα σχετικά με τα εσωτερικά της αντιπολίτευσης …Δεν είναι θεσμικά ορθό..»

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ως προς τα δημοσκοπικά ευρήματα, στον απόηχο και των ευρωεκλογών,  ο κ. Ρωμανός  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε βελτίωση του κλίματος και η ΝΔ σε τροχιά ανάκαμψης της χώρας.

«Προφανώς υπάρχει η καταγραφή των ευρωεκλογών, υπάρχουν μηνύματα που συνοδεύουν το αποτέλεσμα, όμως έχουμε δει να μετουσιώνονται σε λογικές επανεκκίνησης. Από το καλοκαίρι και μετά βλέπει κανείς ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα κι επιταχύνθηκαν.

Έχει σημασία να περιμένουμε τις εθνικές εκλογές…Λαμβάνονται υπόψιν οι δημοσκοπήσεις κι αυτό που λέτε για την ενίσχυση κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, συνδέεται με ζητήματα της καθημερινότητας που εργαλειοποιούνται από τους εκ δεξιών της παράταξης.  Όμως , θα αποφασίσουν οι πολίτες στις εκλογές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα