back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στις επαφές που είχε με ομογενείς στη Νέα Υόρκη, κατά την επίσκεψή του για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφέρεται στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη που του εξέφρασαν, να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και στην εθνική κάλπη.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα «τρέξει» τη συγκεκριμένη διαδικασία με την πίστη πως κανένα κόμμα δεν θα εκφράσει την αντίθεσή του.

Ακόμα, στάθηκε στις επαφές που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας πως «ότι συζητάμε δεν σημαίνει κι ότι συμφωνούμε σε όλα» ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του αγώνα Race for the cure, ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ο αγώνας των πέντε χιλιομέτρων, ενώ αυτή την ώρα οι περιπατητές περπατούν στη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων. Πολλές οι δράσεις και σε κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου του Ζαππείου, όλες με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Κλιμακώνεται ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή μετά το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες δεκάδες νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, πλήττοντας, όπως ανακοίνωσε, εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ.

“Ιστορική καμπή” που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή χαρακτήρισε την εξόντωση του Νασράλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τους Ισραηλινούς ότι έρχονται «δύσκολες ημέρες».

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το Ιράν. Στην επιστολή, ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας “να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο”.

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Μεταβολή του καιρού από σήμερα και μέχρι αύριο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προβλέπονται πολύ ενισχυμένοι άνεμοι, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Ελίν από τις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

Στο Νεπάλ, οι αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων για τρεις ημέρες, μετά τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν για δύο ημέρες τη χώρα. Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 100 ενώ 67 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Στις 6: Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα