back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου 10 λεπτά πριν τις 11 το πρωί σε δύσβατο σημείο, χωρίς ωστόσο να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Κλιμακώνεται ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή μετά το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες δεκάδες νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, πλήττοντας, όπως ανακοίνωσε, εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ. Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Ναμπίλ Κάβεκ, διοικητή της Μονάδας Προληπτικής Ασφάλειας της Χεζμπολάχ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Ο στρατός του Λιβάνου κάλεσε σήμερα τους πολίτες να «διατηρήσουν την εθνική ενότητα» και την «κοινωνική ειρήνη» μετά τον θάνατο του ηγέτη της ισχυρής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το Ιράν. Στην επιστολή, ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας “να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο”.

“Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα” τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκαθαρίζει πως “η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”. Ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Στην Ουκρανία, τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από διπλό βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων στη Ζαπορίζια, στα νότια της χώρας. Η περιφερειακή πρωτεύουσα σφυροκοπήθηκε από πολλά “μαζικά αεροπορικά πλήγματα την αυγή” σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Στις 6: Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα